EU project manager – voditelj provedbe EU projekta

Provedba projekta značajno je kompleksnija, dugotrajnija i odgovornija od pripreme projekta – pogreške u postupcima provedbe projekta i/ili javne nabave mogu rezultirati ugrozom cijelog ili dijela projekta te povratom sredstava. Ovaj program namijenjen je osobama koje će sudjelovati u provedbi EU projekata, asistentima i voditeljima projekata.

5 dana
Edukacije traju 5 dana, a vrijeme održavanja će biti naknadno objavljeno.
4.700,00 kn + PDV
Popust 20% za UHY in Croatia klijente, grupe, studente i nezaposlene. Kotizacija uključuje prezentacije s radionice, sendvič i osvježavajući napitak
ožujak 2020. godine
Radionica će biti održana u Učilištu Obzor, Kopilica 21 A, u Splitu

RADIONICA

 • Sadržaj
 • Predavači
 • Detalji plaćanja

Sadržaj

Cjelovita edukacija u trajanju 5 dana se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela. Provedba i upravljanje projektom financiranim iz EU fondova obuhvaća planiranje aktivnosti projekta, upravljanje ljudskim resursima, upoznavanje s dijelovima ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, ugovornim pravima i obvezama korisnika, izvještavanje o projektu – priprema Zahtjeva za nadoknadu sredstava, Završnih izvješća o projektu (praktični dio), te upravljanje proračunom projekta. 

Radionica uključuje najveći dio praktičnih vježbi u provedbi projekata – simuliranih na primjerima provedenih projekata – detaljno i ispravno provedenih. Svim polaznicima će prethodno polasku biti poslana dva primjera projekta koji će se obrađivati u sklopu radionice o provedbi projekata, a u svrhu pripreme za rad na provedbi predmetnih projekata.

Radionica je koncipirana kao praktičan prolazak kroz vježbe, probleme i prepreke u pripremi i provedbi projekata. Polaznici na kraju radionica dobiju komplet materijala za provedbu projekata s praktičnim primjerima provedbe.

Ovaj program namijenjen je osobama koje će sudjelovati u provedbi EU projekata, asistentima i voditeljima projekata. S obzirom na to da je riječ o složenom procesu koji je rezultat uspješno pripremljenog i prijavljenog projekta, poželjno je da polaznici koji se prijavljuju za ovaj program imaju osnovna znanja o EU fondovima i njihovoj pripremi. 

Glavne teme koje se obrađuju: 

 • Planiranje provedbe cjelokupnog projekta (aktivnosti te potrebnih outputa projekta).
 • Sudjelovanje partnera na projektu – izrada radnih paketa za partnere te partnerskog sporazuma.
 • Uspostava projektnog tima, raspodjela rada i zadaća.
 • Financije u EU projektu – financijsko praćenje provedbe projekta.
 • Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava – tips & tricks.
 • Stvarni slučajevi problema u provedbi projekata – izmjene ugovora, dodaci, izmjene u ugovoru.
 • Greške ili problemi u provedbi projekata – reperkusije na Ugovor – smanjenje iznosa bespovratnih sredstava, nepostignuti rezultati i indikatori, kašnjenje aktivnosti i provedbe projekta, raskid ugovora.
 • Što gleda ugovorno tijelo – primjeri provjere uspješnog slanja dokumentacije o projektu
 • Uspostava projektnih registratora i dokumentacije + prikaz načina vođenja.
 • Zakon o javnoj nabavi te pravila o javnoj nabavi u EU projektima.
 • Načela javne nabave te nacionalna i EU zakonodavna pravila o javnoj nabavi u EU projektima.
 • Primjeri iz prakse – primjena pravila subjekata koji nisu obveznici javne nabave, te primjena pravila Zakona o javnoj nabavi.
 • Odluke o izboru najboljeg ponuditelja.
 • Zahtjevi za nadoknadu sredstava – izrada, savjeti.
 • Obavijesti o manjim i većim izmjenama ugovora.

Ukoliko imate dodatna pitanja vezano za edukaciju, kontaktirajte nas

Predavači

Ivo Šarić

Voditelj provedbe projekata UHY SAVJETOVANJE

Ivo Šarić je voditelj odjela za provedbu projekata. Svakodnevni zadaci obuhvaćaju koordiniranje timom za provedbu projekata te savjetovanje klijenata i djelatnika u svim aspektima provedbe projekata sufinanciranih iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Navedeno zahtjeva specifična znanja iz javne nabave, financija, metodologije upravljanja projektima te zakonskih odredbi koje reguliraju različita područja vezana za projekte EU.

 

U svijetu EU fondova je od 2013. godine te je stekao iskustvo u pripremi i provedbi preko 60 projekata iz područja gospodarstva, infrastrukture, kulturne baštine, znanosti i obrazovanja, od kojih najveći imaju EU sufinanciranje od preko 80 milijuna kuna.

Također je sudjelovao u pripremi i provedbi preko 70 postupaka javne nabave za subjekte koji su obveznici i subjekte koji nisu obveznici Zakona o javnoj nabavi. Redovito djeluje i kao predavač društva na edukacijskim programima iz područja pripreme i provedbe projekata EU.

Ivo je diplomirao na studiju Poslovne ekonomije, smjer financije na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Aktivni je korisnik engleskog jezika. Dodatno je završio te i dalje pohađa osposobljavanja i usavršavanja iz područja pripreme i provedbe projekata te iz područja javne nabave u Hrvatskoj i inozemstvu. Interesi te prethodno radno iskustvo u različitim područjima poput civilnog društva, znanosti, IT-a, proizvodnje, graditeljstva, trgovinete turizma mu pomažu u sagledavanju šire slike svakog projekta u koji je involviran.

Tanja Rodin

Ana Bartulović

Detalji plaćanja

Naziv:  Voditelj provedbe EU projekata 

Datum: ožujak 2020. godine

Lokacija: Učilište Obzor, Kopilica 21 A, u Splitu

Kotizacija: 4.700,00 kn + PDV

Popusti: popust od 20%, odnosno cijenu od 3.760,00 kn + PDV plaćaju:

 • Grupe (2 ili više osoba iz istog poduzeća/institucije)
 • Studenti i nezaposlene osobe
 • UHY in Croatia klijenti

PRIJAVI SE

UHY čine profesionalni, odgovorni i kompetentni stručnjaci koji su uvijek usmjereni na pronalaženje rješenja za klijenta.Naš su prvi izbor za poslove poreznog i poslovnog savjetovanja te ih rado preporučujem klijentima i partnerima.

Natasa Subasic
Financial director, Croatia Yachting d.o.o. putnička agencija, nautički turizam i trgovina

UHY HB EKONOM je naš dugogodišnji partner s kojim nas veže jako ugodna suradnja. Iznimno stručan UHY team nam uvijek stoji na raspolaganju, a naročito smo ponosni na to kako zajedničkim snagama educiramo charter kompanije o svim financijskim nedoumicama.

Martina Hršak
direktorica marketinga i prodaje MMK Systems d.o.o. za usluge
Alfa Laval Logo

Thanks to UHY book keeping has never been easier. Friendly and open relations, outstanding professional performance it is a pleasure to work with you.

Goran Adum
voditelj podružnice ALFA LAVAL AALBORG A/S Denmark, glavna podružnica Split
Locastic logo

Sa UHY-jem poslujemo već nekoliko godina i pokazali su se kao dobar i pouzdan partner. Stručnost i odlični savjeti su omogućili naše poslovanje uspješnijim i jednostavnijim.

Antonio Perić-Mažar
CEO @ Locastic
Kontra logo

Stručnost i profesionalnost – to su riječi kojima se najbolje može opisati UHY. I kad smo promijenili sjedište tvrtke i otišli iz Splita, odlučili smo zadržati računovodstvo jer nismo htjeli riskirati s nekim novim. U sedam godina suradnje nebrojeno puta su pokazali svoju stručnost i znanje, radeći bez grešaka i na vrijeme.

Ilija Brajković
Managing partner at @kontraagency
ES logo

Dugogodišnjom suradnjom smo se uvjerili u vrhunsku pouzdanost i profesionalnost UHY tima. Uz UHY  je teško praviti greške, a ako se i pogriješi UHY  uvijek imate kvalitetno i brzo rješenje. Hvala što nas pratite već treće desetljeće.

Marko Sučić
direktor ELEKTROSUMA d.o.o. Split
PE logo

The only part of the business I don’t worry about are the things that UHY takes care. So much peace of mind. Jedini aspekt posla oko kojeg se ne brinem je dio za koji je zadužen UHY. To je neprocjenjivo.

Jason Berry
CEO @PositiveEquity

S grupacijom UHY iz Splita surađujemo već dugi niz godina na obostrano zadovoljstvo. Naša suradnja obuhvaća više njihovih usluga, od poreznog savjetovanja i revizije do korištenja EU fondova i mjera potpore gospodarstvenicima RH. Uspješno smo odradili tehničku obnovu i uređenje hotela u četiri uzastopne godine te iskoristili bespovratna sredstva. Prilikom realizacije otvorenja novog aparthotela smo također uspješno odradili program poticaja za financiranje putem HAMAG-BICRO te program poticaja ulaganjima MINGO-a. S veseljem nastavljamo našu suradnju i nadamo se novim projektima.

Josip Čulić
hotel manager, MIMOZA d.o.o. za trgovinu, ugostiteljstvo, turizam i poslovanje nekretninama

S društvom UHY HB EKONOM d.o.o. surađujemo dugi niz godina i mogu reći da smo razvili vrijedan prijateljsko – suradnički odnos. Svojim profesionalnim, povjerljivim i nadasve stručnim pristupom UHY HB EKONOM je dao značajan doprinos razvoju potencijala unutar našeg društva. Želimo i dalje uspješno surađivati i zajedno podizati ljestvicu kvalitete i uspješnosti u poslovanju.

Nikša Čulić
direktor, ČULIĆ ELEKTRO CENTAR d.o.o.za trgovinu, export-import, proizvodnju i usluge

Posljednjih sedam godina smo surađivali  sa UHY HB EKONOM d.o.o. na nekoliko projekata. Imati vanjskog suradnika od povjerenja, a u isto vrijeme na izrazito visokoj razini stručnosti kao je sto je UHY HB EKONOM olakšava nam rad na tekućim poslovima, te nam ostavlja dragocjeno vrijeme da se bavimo vlastitim razvojem i rastom, ne brinući se nikada jer je knjigovodstvo pod kontrolom.

Adriana i Jakov Bošnjak
Osnivači i direktori u Ocean Sailing House d.o.o.

S tvrtkom UHY vrlo uspješno surađujemo već dugi niz godina. S zadovoljstvom možemo istaknuti kako je iznimno ugodno kad se možeš posvetiti razvijanju i unapređenju vlastitog posla znajući da se, naravno za teme koje nisu u opisu osnovne djelatnosti, u svakom trenutku možeš obratiti s bilo kojim pitanjem ili problemom i uvijek dobiti pravovremen i stručan odgovor, prijedloge za rješavanje a obično i rješenje samog problema. U današnje vrijeme kad se promjene zakonodavnog i poslovnog okruženja događaju brzo, imati takve partnere i odnos koji je prijateljski ali uvijek i iznad svega profesionalan, prava je rijetkost koju s veseljem rado ističem kao sjajan primjer odlične poslovne suradnje i stvaranja jednog novog, sasvim drugačijeg poslovnog okruženja koje nam je itekako potrebno i koje nas uvijek iznova motivira da jednostavno budemo bolji.

Ivan Kuret
prokurist društva H.L. Dvorac d.o.o.

Bravo UHY! S tvrtkom UHY HB EKONOM d.o.o. surađujemo od 2008. godine; mislim da smo bili prva charter kompanija s kojom rade te imamo jako dobru suradnju. S naše strane je super što UHY, osim samog knjigovodstva, radi i reviziju koju smo nekoliko puta koristili te je naša poruka – samo naprijed!

Mario Malenica
Maša d.o.o. turistička agencija i trgovina, zaštitni znak: Sailing Forever

Želite znati više?