29.11.2017.

Kategorije

PORTAL „WOMAN IN ADRIA“ OBJAVIO INTERVJU S HELENOM BUDIŠA

Naša direktorica i Ambasadorica ženskog poduzetništva, Helena Budiša, je dala inspirativan intervju portalu Women in Adria.

Women in Adria brand je za ambiciozne žene: poduzetnice, korporativne žene, žene koje žele ostvariti uspješnu karijeru na bilo kojem polju. Želja im je inspirirati, informirati i povezati poduzetne žene kroz on linemagazin, newsletter, članski program te konferencije i networking evente.

U nastavku prenosimo članak u cijelosti.

Helena Budiša u 22 godine izgradila jedno od najuglednijih poduzeća u Hrvatskoj na području revizije, računovodstva, poreznog i poslovnog savjetovanja

UHY HB EKONOM d.o.o.je poduzeće za reviziju, računovodstvo, poslovno i porezno savjetovanje sa sjedištem u Splitu. Specifičnosti tvrtke su brojni strani i domaći klijenti poduzetnici, dok je poduzeće prepoznato kao međunarodno, te otvoreno za nove tehnologije i moderan tip poslovnih usluga, kojima poslovanje klijentima čini boljim i uspješnijim. UHY HB EKONOM d.o.o. zapošljava 14 visoko obrazovanih djelatnika: ovlaštene revizore, ovlaštene porezne savjetnike i računovođe koji se godišnje brinu za otprilike 120 do 150 privatnih poduzetnika koji ukupno zapošljavaju 1300 radnika.

Ulazak u poduzetnički svijet

„Poduzeće sam osnovala 1995. godine te smo tijekom ovih godina poslovanja imali više od 800 klijenata s područja Hrvatske, Europske unije, ali i van granica EU. Od samih početaka, osnovna misija poduzeća je pružati kvalitetnu uslugu bez obzira na cijenu i konkurenciju. To smo postigli stalnim edukacijama cijelog tima te danas naš profesionalni tim broji tri ovlaštena revizora, dvije ovlaštene porezne savjetnice i ovlaštene računovođe. Iz tog razloga naše poduzeće prije svega stavlja naglasak na vrijednost zaposlenika te stvara kulturu međusobnog poštivanja i uvažavanja s ciljem osnaživanja timskog rada, razmjene znanja i iskustava te velike motivacije za postizanje iznimnih rezultata“.

2007. godine UHY HB EKONOM d.o.o. postaje punopravni član UHY International, međunarodnog udruženja revizora, računovođa, poreznih i poslovnih savjetnika UHY International, sa sjedištem u Londonu. Navedena organizacija ima društva članice u 99 država svijeta, što klijentima UHY HB EKONOM pruža mogućnost pokretanja poslovanja bilo gdje u svijetu.

„2014. godine osnivam UHY Savjetovanje, d.o.o. koje se bavi organizacijom seminara, savjetovanjem u korištenju fondova te izradom projekata za EU fondove, te se odlučujem na vlasničko povezivanje sa Stowarzyszezenie B-4 iz poljskog grada Rzeszow. Tim ulaskom u našu tvrtku i Dalmaciju, dolazi know-how u izradi projekata, korištenju EU fondova i provedbi tih projekata. Nakon prve godine poslovanja, zajedno s poljskom grupom B4, sinergijski rezultati koje je iznjedrilo naše partnerstvo su: 10 EU, te 7 nacionalnih projekata, 5 milijuna eura osiguranih iz EU fondova, 10 novozaposlenih u društvu UHY savjetovanje i udruzi B4, portfolio u pripremi od preko 50 milijuna eura, razvijena dva poduzetnička klastera, te jedan poduzetnički akcelerator.

UHY HB EKONOM, a sada i UHY SAVJETOVANJE, kontinuirano educiraju svoje zaposlenike, klijente i druge zainteresirane. Kako bi usluge koje pružaju bile još bolje, kvalitetnije i sveobuhvatnije, tim profesionalaca iz računovodstva, revizije, poreza i EU fondova formirao je UHY TRENING CENTAR – edukativni centar u kojem je objedinjeno znanje i iskustvo iz područja EU projekata, financija i računovodstva. Stručnjaci kontinuirano održavaju seminare s računovodstvenom i poreznom tematikom te radionice s tematikom korištenja EU fondova, koje polaznicima omogućavaju poboljšanje kvalifikacija i stjecanje novih vještina.Polaznici edukacija koje provodi UHY TRENING CENTAR su poduzetnici, menadžeri, rukovoditelji, zaposlenici u privatnom i javnom sektoru, te sve osobe koje žele učiti od vrhunskih stručnjaka u praksi.

„Naši su napori i postignuća prepoznati te smo prema istraživanju „Poslovni uzlet“ –Poslovnog dnevnika i Ministarstva poduzetništva i obrta, svrstani među 100 najboljih društava Dalmacije (u svim sektorima ukupno) u godinama 2008. – 2013., a od 2014. do 2017. godine smo ocijenjeni najvišom bonitetnom ocjenom AAA, što nas svrstava među 2 posto najboljih društava u Republici Hrvatskoj“

Članstvo u UHY International mreži

„Našem je uspjehu znatno pridonijela otvorenost promjenama i trendovima u društvu. Tako smo 2007. godine prepoznali dobrobit suradnje na globalnoj razini te smo na poziv postali članovi UHY International iz Londona, mreže neovisnih revizorskih, računovodstvenih i konzultantskih društava sa članicama u 99 zemalja i uredima u 296 svjetskih gradova. Mreža je na svjetskoj razini rangirana 16. po veličini ove djelatnosti.
Naše članstvo u UHY mreži donijelo nam je uz, mnogo truda i rada, mogućnost za napredak . Svi u društvu izvrsno govore engleski jezik i sve vrste usluga možemo pružati i na engleskom jeziku. Upravo je to prednost naše UHY mreže gdje svi naši klijenti mogu dobiti odgovore o poslovanju u 99 zemalja svijeta, a mi svim zainteresiranim investitorima iz EU i ostatka svijeta možemo pružiti punu podršku pri pokretanju poslovanja u Hrvatskoj. Učimo iz strane i domaće literature, dijelimo znanje organizirajući interne edukacije, te razmjenjujemo znanje s kolegama iz svih zmelaja članica naše UHY mreže“.

Ambasadorica ženskog poduzetništva

„Najvećim poslovnim uspjehom u karijeri smatram cijelu priču o UHY HB EKONOMU – činjenicu da sam iz ničega stvorila stabilno, perspektivno poduzeće koje je prepoznato po svom profesionalnom pristupu i koje još uvijek ima ambicije i prilike za razvoj. Svaki događaj na tom putu bio je stanica prema cilju, jedan se nadovezuje na drugi te je zaista teško izdvojiti najveći uspjeh. Iako sam tijekom svoje karijere proživjela zaista mnogo lijepih i značajnih trenutaka, istaknula bih dva priznanja koja su od posebnog značaja. Prvi je poziv za članstvo u UHY International mreži, što je stručno priznanje za izvrsnost u radu. S profesionalne strane, u tom trenutku osjetila sam kako je moj trud „prepoznat“i na međunjarodnoj razini. Bila sam ponosna, i još uvijek sam, na visoku profesionalnost usluga koje pružamo.

Drugi trenutak koji za mene ima duboko značenje je trenutak kada sam izabrana za Ambasadoricu ženskog poduzetništva u Bruxellesu. Moja misija, da nisam samo revizor ili računovođa, nego i prijatelj i savjetnik svima koji se upuštaju u poduzetničke vode je prepoznata i nagrađena. Iznimna mi je čast bila prihvatiti tu ulogu te sam se s još većim žarom posvetila promicanju ženskog poduzetništva. Održala sam brojne motivacijske seminare za pokretanje poslovanja, no primjećujem da se sve ove godine najvažnije odvija tijekom slučajnih susreta, na ulici, kada me poznanice pitaju za savjete o upuštanju u poduzetničke vode. Uvijek im odgovaram s velikim žarom i optimizmom što im je svima na neki način i vjetar u leđa. Izuzetno sam sretna, ponosna i ispunjena kad ih ponovno vidim i kad mi kažu da je naš susret bio presudan i da su pokrenuli svoj biznis.

“Svim ženama poduzetnicama, kao i svim mladim ljudima koji tek kreću u poduzetničke vode, savjetujem da budu strpljivi i uporni, i koliko god to zvučalo kao fraza, uspjeh zaista ne dolazi preko noći. Možda u početku nećete naići na povjerenje, prije ćete se morati boriti sa sumnjičavošću. Možda vam, kao i meni, deset godina neće stići posebno priznanje za vaš rad, ali onda se odjednom sve krene slagati i sav vaš dotadašnji rad i trud zabljesne kao dijamant. S obzirom na nove tehnologije i alate koji su vam danas na raspolaganju, vjerujem da će vaš put do priznanja ipak trajati malo kraće. Ukoliko ste sigurni u svoju kvalitetu i posebnost, to što radite volite i uživate u tome, ne odustajte, budite uporni i uspjeh neće izostati“.

Dug put od ideje do uspjeha

Još od srednjoškolskih dana, računovodstvo i savjetovanje su glavni fokus mog interesa. Nijedna druga poslovna grana nikad me nije toliko zanimala te je i moja poslovna karijera odmah krenula u tom smjeru, stoga to „prije“ u mom slučaju ne postoji. Ideju, točnije želju, za pokretanjem vlastitog poduzeća dobila sam još u studentskim danima. Glavna motivacija bila mi je želja unaprijediti sebe, svoju struku, ali i poslovanje cijele zajednice. Iako tadašnja situacija u državi nikako nije bila pogodna za pokretanje vlastitog biznisa, odlučila sam se na taj korak upravo iz želje za promjenom na bolje. Kako mijenjanje svijeta počinje promjenom nas samih, tako sam se i ja odvažila na promjenu u svom životu i postala poduzetnica.

I danas, nakon 22 godine, motivaciju pronalazim u istim ili sličnim izvorima te čvrsto vjerujem kako je upravo ovaj posao i biti poduzetnica moj cjeloživotni poziv“.
 1995. godine, s navršenih 29 godina, Helena Budiša rodila je drugo dijete, a kako je bez posla ostala prije trudnoće, bila je bez ikakve naknade. U takvoj je situaciji vrijeme bilo sve samo ne „povoljno“ (kraj rata, novi sustav, nelikvidnost, pretvorbe …), no ona je donijela odluku otvoriti svoje poduzeće i raditi ono što misli da najbolje zna. Inspiraciju su joj dale brojke koje je voljela i strpljenje koje je imala za objašnjavanje što te brojke znače te način na koji ih može koristiti za vođenje, rad i razvoj svog poduzeća.

„Još u srednjoj školi išla sam na natjecanja iz računovodstva. Nakon mature radila sam preko student-servisa u računovodstvu i tako stekla svoj prvi džeparac. Završila sam fakultet i radila kratko u banci i nakon toga u računovodstvu jedne male tvrtke koja je pretvorbom nestala. Vjerovala sam da će sve biti u redu i da mogu osnovati svoje poduzeće, a dobila sam i punu podršku obitelji. Vjera da će sve biti dobro nekome može izgledati naivno, no to je izvor snage, nadahnuća, samopouzdanja i motivacije koji su nužni za uspjeh. Samopouzdanje i vjera u samog sebe ključni su pojmovi kod ostvarenja bilo kojeg životnog cilja. Na samom sam početku shvatila da moram biti drugačija, jer se računovodstvom i knjigovodstvom bavio „svatko“.

Odmah sam upisala edukaciju za ovlaštenog računovođu, po prvi puta organiziranu u Hrvatskoj, te postala dio prve generacije ovlaštenih računovođa. Bio je to način da drugima dokažem da, iako mlada i bez velikog iskustva, taj posao mogu i znam profesionalno obavljati jer sam njega unijela strast za znanjem. Međutim, nisam bila zadovoljna položajem računovođa u društvu. Mi računovođe gradimo poduzeća od temelja, poznajemo ih u dušu i možemo biti prvi koji vide prilike i opasnosti, ali mnogi nas ne shvaćaju ozbiljno. Ta mi je činjenica dala poticaj da steknem licencu ovlaštenog revizora, nakon čega su me počeli ozbiljnije shvaćati i uvažavati.

U međuvremenu sam okupila malu, ali stručnu ekipu, radila na edukaciji i razvoju zaposlenika i napravila web stranice. Vidim to kao važan iskorak, jer mislim da su to bile prve web stranice računovodstvene tvrtke u Dalmaciji. Klijenti su nas počeli tražiti za savjete. Još važnije, web stranice na engleskom jeziku dovele su nam i strane investitore. Tada sam nakon 15 godina, od završetka formalnog obrazovanja, ponovno progovorila engleski i morala upisati dodatne tečajeve kako bih mogla komunicirati sa stranim klijentima“.

Uz upornost, veliku volju i pozitivnu energiju, krug klijenata se počeo širiti i posao razvijati. Sve više su se povezivali sa svojim domaćim i stranim klijentima kojima su postali „obitelj“ i značajni sudionik u stvaranju poslovne politike. Tada je došao upit za članstvo iz UHY International, svjetske mreže računovođa, revizora, poreznih i poslovnih savjetnika, koji je sve izuzetno pozitivno iznenadio. Naravno, to se nije dogodilo „preko noći“. Iza toga stoji marljiv i uporan rad po 12 13 sati dnevno, beskonačni sati besplatnih razgovora i savjetovanja poduzetnika, bezgranično razumijevanje obitelji, svakodnevno učenje te odabir „samo najboljih“ suradnika u timu.

„Vjerujem da entuzijazam i nove ideje koje donose mladi ljudi doprinose našem koraku u budućnost, te svake godine nastojim dati priliku za zapošljavanje mladima. Svake godine nastojim zaposliti jednog pripravnika, najboljeg studenta koji prođe naše selekcijske testove.

Ponosni smo što je u 22 godina postojanja, UHY HB EKONOM izrasla u tvrtku koju klijenti, poduzetnici, institucije i naša konkurencija prepoznaju po visokom standardu kvalitete usluga i profesionalnim zaposlenicima. Sa svakim novim klijentom i njegovim projektom, stječemo nova znanja, vještine i iskustvo te se danas možemo pohvaliti da smo jedno od uglednijih poduzeća u Hrvatskoj na području revizije, računovodstva, poreznog i poslovnog savjetovanja.

Vrlo je važno naglasiti da sve što smo postigli u ove 22 godine ne bi bilo moguće bez iznimnog angažmana mojih djelatnika. Svaki od njih je nezamjenjiv dio otkrivanja novog, unapređivanja poznatog, stvaranja i građenja daljnjeg napretka i rasta tvrtke. Iznimno smo ponosni i na uspjeh svakoga od naših klijenata koji čini nezamjenjivi dio našeg rasta i razvoja“, zaključuje Budiša.

Radni prostor po mjeri

Na početku svog poslovanja, Helena Budiša je otvorila ured u prizemnom prostoru u obiteljskoj kući, nakon nekoliko godina poslovanja strateški cilj joj je bio pronaći i kupiti ured u poslovnoj zgradi s poslovnim okruženjem. Blizu centra grada gradio se kompleks novih zgrada s poslovnim sadržajima. Obratila se Raiffeisen banci s kojom su imali izvrsnu suradnju na svim poljima. Ljubazne kolegice iz banke pomogle su im pronaći najpovoljniju ponudu financiranja, te su dodatno iskoristili mogućnosti subvencioniranja kamatne stope od strane Splitsko-dalmatinske županije, nakon čega se njen san počeo ostvarivati.

„2009. godine uselili smo u prekrasne urede, vrhunski opremljene, prozračne i moderno uređene u našim korporativnim bojama. Bila sam presretna! U dvije godine dok smo čekali dovršenje izgradnje prostora, postali smo članovi UHY međunarodne mreže, te se moja početna kalkulacija da će nam ured od ukupno 62m2 biti dovoljan, ispostavila pogrešnom.

Kad smo se oporavili od troškova opremanja, opet sam posjetila kolege iz Raiffeisen banke i iznijela namjeru da bih voljela cijeli tim imati na jednom mjestu, kako bi protok informacija bio što bolji i efikasniji te usluga koja se pruža klijentu bila što kvalitetnija. U istom kompleksu sam pronašla poslovni prostor te sam dogovorila novi aranžman s Raiffeisen bankom kako bi me pratila u novom pothvatu. Kolege iz Raiffeisen banke dali su sve od sebe, živjeli s mojom pričom, podupirali me, i što je najvažnije, ponovno mi ponudili najprikladniji oblik financiranja. U listopadu 2014. godine, ušli smo u prekrasan moderan prostor, savršen ured s velikim prozorima i svim sadržajima za ugodan i profesionalan rad. Preselili smo se u novi ured, a u prethodni ured je došao novi tim UHY savjetovanja, moje novo poduzeće za savjetovanje korištenja EU fondova“.

Pogled u budućnost

„Do ove sam godine isključivo sama donosila kratkoročne i strateške odluke, osluškujući tržište, odnosno promjene na tržištu, te sam nastojala svoje poslovanje prilagoditi promjenama te klijentima ponuditi uvijek nešto novo, naprednije, bolje za njih i za nas.

Sada ponovno u svoje strateške ciljeve dodajem nova rješenja kako bi svi klijenti i svi zaposlenici bili zadovoljni. U budućnosti i dalje očekujem izvrsnu suradnju s Raiffeisen bankom koja nas je pratila i razumjela sve ove godine.

Moji strateški ciljevi danas su veći i zbog činjenice što više nisam jedina partnerica u društvu. Nakon što sam im ponudila partnerstvo, moji ključni zaposlenici, mladi stručnjaci, profesionalci i izuzetne osobe postali su moji Partneri, te trenutno intenzivno radimo na našoj strategiji za razdoblje do 2020. godine. Osnovna misija nam i dalje ostaje: „Pružati kvalitetne usluge za kvalitetne klijente sa zadovoljnim stručnim osobljem“.

Kako smo zbog zakonske regulative morali osnovati tri poduzeća: UHY HB EKONOM – koje se bavi revizijom, računovodstvom i savjetovanjem, UHY POREZNI SAVJETNIK – koje se bavi poreznim savjetništvom te UHY SAVJETOVANJE – koje se bavi konzultacijama, pisanjem i provođenjem EU projekata, te zajednički UHY TRENING CENTAR, strateški cilj nam je jačanje brenda „UHY in Croatia“ gdje će svaki poduzetnik moći dobiti vrhunsku uslugu za sve segmente svog poslovanja“

Biti poduzetnica

Uspješnu poduzetnicu, kao i poduzetnika, čini zdravo poslovanje na sve zahtjevnijem tržištu, a prije svega zadovoljstvo klijenata i zaposlenika. Ako uz sve to, poduzetnica i dalje osjeća motiviranost, vedrinu duha i zadržava osmijeh na licu, sa sigurnošću može reći kako je uspješna poslovna žena.

„Tijekom protekle 22 godine, susrela sam se s mnogim izazovima. Svaki od njih je bio jedna razina koju je trebalo prijeći kako bi ostvarila željeni cilj. Ženama je jako zahtjevno ostvariti se u privatnom i poslovnom smislu, a ponajviše održavati balans imeđu tog dvoje. Potrebno je više programa cjelodnevnog boravka u školama, drugačiji sistem dječjih vrtića, uvođenje novih programa za dadilje i razne druge mjere, koje bi mogle pomoći organizaciji obiteljskog života. Iz toga razloga uvijek napominjem kako su za moj uspjeh gotovo jednako zaslužni moj suprug, moja majka i moja djeca, koji su bili i još uvijek su bezgranična podrška u svakom smislu. Ne smijemo odustati od promjena odnosa prema ženama poduzetnicama. Bolja Hrvatska je zajednički projekt svakog njenog građanina. Pokušajmo ostvariti povoljne uvjete za pokretanje svojih poduzeća, kako bi svaki budući poduzetnik, a pogotovo poduzetnica, imala adekvatne uvjete za ostvarenje svojih želja i snova.

Nakon dugo vremena, napokon mogu reći da uspijevam održati balans privatnog i poslovnog života. Ove godine delegirala sam odgovornosti u poduzeću, ukazala sam povjerenje svojim najistaknutijim zaposlenicima kako bi i njihove ideje i ambicije lakše pronašli svoj put ka realizaciji. Samim time, rasteretila sam se dijela odgovornosti, pa si sada uspijevam priuštiti više dana za obitelj i prijatelje koji su strpljivo pratili moj užurbani tempo svih ovih godina.

S sadašnjim iskustvom poduzetnicama bih poručila da je vrijeme dragocjeno. Pokušajte u svoje radno vrijeme biti maksimalno efikasni i produktivni, a u svoje slobodno vrijeme ne misliti na poslovne obaveze. Iz prve ruke znam kako nije tako jednostavno „isključiti“ se iz posla, ali to je jedini način za prisutnost i zadovoljstvo na oba polja. Također, delegirajte svoje odgovornosti kada uvidite da imate pored sebe sposobnog i marljivog zaposlenika, sigurno i ta osoba može pružiti rješenja kojih prije niste niti bili svjesni. Svakom novom danu i izazovu pristupajte s optimizmom i sigurnošću u pozitivan ishod, uz mnogo osmijeha na licu.

Svatko je junak svoje životne priče

„Mislim da je cilj svake osobe postati junakom svoje životne priče, a nikako žrtva, ma kakva god ta priča bila. Razne životne situacije ukažu vam da imate neke „supermoći“ kojih prije niste niti bili svjesni, jer uvidite koliko ste jaki tek onda kada vam jedino to i preostaje. Što se tiče osobnih „supermoći“, istaknula bih jednu osobinu kojom me mnogi ljudi opisuju, što me iznimno veseli, a to je da u svakoj situaciji pronađem nešto dobro i uvijek vjerujem u svjetlo na kraju tunela, koliko god on dug bio.

Zaista sam zadovoljna svojim putem i ponosna na sve odluke koje sam donijela u svojoj poslovnoj karijeri. Svaku odluku donijela sam pažljivo i promišljeno, i gotovo svaka se pokazala ispravnom. Čak i mali broj onih koje nisu, pomogle su mi na drugi način u rastu i razvoju. Da mogu vratiti vrijeme, iskoristila bih tu mogućnost samo kako bi neke trenutke još jednom proživjela“, zaključuje Helena Budiša.

Izvor: Women in Adria

NOVOSTI

09.04.2024.

Vodič za službeno putovanje: Sve o putnim nalozima, dnevnicama, loko vožnji i ostalim troškovima puta

Kakav je računovodstveno – porezni tretman službenih putovanja, što se smije, što ne smije i kako treba izgledati dokumentacija, donosimo u vodiču.   Što je službeno putovanje? Službeno putovanje je…

16.02.2024.

Istraživanjem i razvojem inovacija u partnerstvu do 3 milijuna €

SummaryU tijeku je jedan od najvažnijih natječaja novog programskog razdoblja Republike Hrvatske u EU za male, srednje i velike tvrtke – Jačanje strateških partnerstava za inovacije u procesu industrijske tranzicije…

20.12.2023.

Najvažnije porezne promjene u 2024.

Povećanje minimalnih plaća, porezno rasterećenje rada te povećanje poreza na dohodak od kapitala i imovine – sažetak je porezne reforme čiji porezni propisi počinju vrijediti od siječnja 2024. UKIDA SE…

19.12.2023.

UHY daruje: Evidencija radnog vremena za 2024. Preuzmite predložak!

Posljednji dani prosinca su većini hvatanje rokova i rješavanje taskova, a kako bi poduzetnicima barem malo olakšali pripremu za sljedeću godinu, UHY ekipa je i ove godine pripremila, za svoje…

04.12.2023.

Ulaganje u energetski učinkovite i ekološki prihvatljive proizvodne procese

Uskoro se očekuje objava natječaja “POTPORA PODUZEĆIMA ZA TRANZICIJU NA ENERGETSKI I RESURSNO UČINKOVITO GOSPODARSTVO” Što očekivati? Svrhu poziva i uvjete za prijavu saželi smo u ovom kratkom pregledu nacrta…

01.12.2023.

[NAJAVA] Unaprjeđenje kulturne infrastrukture

Do kraja godine će izaći dugoočekivani natječaj EU fondova namijenjen unaprjeđenju javne kulturne infrastrukture. ŠTO TO ZNAČI? EU sredstvima će se moći financirati radovi i opremanje na objektima kako bi…

01.12.2023.

EU sredstvima povećajte spremnost za razvoj novih rješenja – POC

Objavljen je drugi poziv za „Dokazivanje inovativnog koncepta“. Ministarstvo znanosti i obrazovanja otvorilo je 1. listopada 2023. godine drugi poziv u sklopu „Podizanja istraživačkog i inovacijskog kapaciteta“. KAKO DO SREDSTAVA?…

30.11.2023.

Objavljen natječaj za primarnu poljoprivrednu proizvodnju 73.10

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 17.11.2023. godine novi natječaj za ulaganje u primarnu proizvodnju – Intervencija 73.10. Potpora za ulaganja u primarnu poljoprivrednu proizvodnju….

30.11.2023.

100 milijuna € za strateška partnerstva za inovacije

Uskoro se očekuje objava poziva “Jačanje strateških partnerstva za inovacije u procesu industrijske tranzicije”. O čemu se radi Svrha Poziva je usmjeriti potpore za projekte istraživanja i razvoja (industrijsko istraživanje,…

UHY obračun plaća PAYROLL
28.09.2023.

IZMJENE PRAVILNIKA O ISPLATNIM LISTAMA

Poslodavci su dužni do 01. listopada dopuniti platne liste, a naš Payroll odjel za Vas je pripremio novosti koje donosi Novi Pravilnik. Novim Pravilnikom proširen je opseg podataka koje su…

Želite znati više?

Skip to content