Voditelj pripreme EU projekata – konzultant za EU fondove

Priprema bilo kojeg EU projekata mora proći istu proceduru pripreme, što zahtijeva poznavanje metodologije, baratanje natječajnim pojmovima, precizno izrađen plan aktivnosti i dobro planiranje financijskih troškova. Ovim se treningom pokrivaju sva tri važna područja financirana EU sredstvima: projekti kojima se jačaju ljudski kapaciteti, projekti kojima se ulaže u infrastrukturu i poduzetništvo te projekti financirani iz Programa ruralnog razvoja.

3 dana
Edukacija traje 3 dana, a vrijeme održavanja ćemo naknadno objaviti.
ožujak 2020.
Radionica će biti održana u Učilištu Obzor, Kopilica 21 A, u Splitu.
2.700,00 kn+pdv
Registracija uključuje materijale s predavanja, snack i osvježavajuće piće.

RADIONICA

 • Sadržaj
 • Predavači
 • Detalji plaćanja:

Sadržaj

Cjelovita edukacija u trajanju od 3 dana sadrži sve informacije, ali i obuhvaća praktična znanja o pravilima i procedurama u pripremi EU projekta.

Radionica je koncipirana kao praktičan prolazak kroz vježbe, probleme i prepreke u pripremi projekata, a polaznicima će prethodno biti poslani primjer projekta po vlastitom izboru (ESF, ERDF te projekt iz Programa ruralnog razvoja) koji će se obrađivati u sklopu pripreme projekata. Polaznici na kraju radionica dobiju komplet materijala za pripremu projekata s praktičnim primjerima pripreme.

Ovaj program namijenjen je svima koji su zainteresirani sudjelovati u pripremi projekata za apliciranje za EU sredstva: tijelima državne uprave,JLS (općine, gradovi, županije),Ustanovama i poduzećima u javnom i privatnom vlasništvu, konzultantskim kućama i freelancerima,računovođama i revizorima,klasterima, mrežama i udruženjima,dobavljačima i izvođačima radova, studentima, građanima i ostalim zainteresiranim osobama za rad u predmetnom sektoru. 

Radionica se sastoji od 2 dijela:

 • priprema ESF projekata – 1. dan
 • kako pravilno proučiti natječaj i mogućnosti sufinanciranja
 • svrha i cilj natječaja
 • pokazatelji koje je potrebno ispuniti u projektu
 • prihvatljivi prijavitelji
 • prihvatljive aktivnosti
 • prihvatljivi troškovi
 • metodologija prijave projekta
 • što je to projektni ciklus, kako se upravlja projektnim ciklusom i njegova važnost
 • predstavljanje projektnih ideja polaznika
 • izrada i analiza logičke matrice za projekte polaznika
 • priprema prijavnog obrasca te koncepta projekta
 • izrada prijavnog obrasca za projekte
 • analiza izrađenih prijavnih obrazaca
 • priprema proračuna za projekt
 • izrada i analiza proračuna za projekte polaznika
 • uvod u pripremu i popunjavanje financijske konstrukcije projekta
 • pregled ostalih dokumenata.

  Priprema ERDF projekata – 2. Dan
 • predstavljanje projektnih ideja polaznika
 • izrada i analiza logičke matrice za projekte polaznika
 • priprema prijavnog obrasca te koncepta projekta:
 • svrha i opravdanost projekta
 • provedbeni kapaciteti
 • održivost projekta
 • ciljevi i pokazatelji projekta
 • izrada prijavnog obrasca A / koncepta projekta za izabrane projekte.

3. dan – Investicijska studija i Studija izvodljivosti i prijava putem sustava e-fondovi

 • analiza izrađenih prijavnih obrazaca
 • izrada i analiza proračuna za projekte polaznika
 • investicijska studija s primjerom iz prakse
 • studija izvodljivosti s primjerom iz prakse
 • pregled ostalih dokumenata i prijava putem sustava e-fondovi.  

Ukoliko imate dodatna pitanja vezano za edukaciju, kontaktirajte nas

Predavači

1. Boris Pekić 

Partner u UHY SAVJETOVANJE i direktor društva

Boris Pekić je direktor i partner u UHY SAVJETOVANJE, posjeduje desetogodišnje iskustvo u poslovnom savjetovanju malog i srednjeg poduzetništva, velikih firmi, jedinica lokalne samouprave, drugih javnih tijela te obrazovnih institucija.

Zadužen je za organizaciju poslovanja, pregovaranje i ugovaranje angažmana, te financijsku pripremu i provedbu projekata sufinanciranih od strane EU i drugih potpornih institucija, savjetovanje iz području financija općenito, financijsko i operativno restrukturiranje, analizu isplativosti pojedinih proizvoda i usluga, profitnih centara, procjenu vrijednosti poduzeća i dr.

Stručni je predavač na edukacijskim programima iz navedenih područja od 2007. godine.

 

Prije ulaska Republike Hrvatske u EU bio je poslovni savjetnik u preko 200 projekata za korisnike privatnog i javnog sektora u zemlji i inozemstvu, od kojih treba istaknuti due diligence i financijsko restrukturiranje velikih tvrtki, pripreme kompleksnih investicijskih projekata te brojne stručne analize kapaciteta i izradu strateških dokumenata za jedinice lokalne i regionalne samouprave.

U ovom programskom razdoblju 2014. – 2020. bio je voditelj i član tima koji je pripremio preko 100 projekata pripreme i provedbe projekata financiranih programima EU ukupne vrijednosti preko 1,25 milijarde HRK kojima se osiguralo financiranje bespovratnim sredstvima od nešto više od 925 milijuna HRK.

Boris je diplomirao na studiju Poslovne ekonomije, smjer financije na Ekonomskom fakultetu u Splitu.

Član je Izvršnog odbora HUP-Udruge profesionalaca u fondovima EU.

2. Ivo Šarić

Voditelj provedbe projekata UHY SAVJETOVANJE

Ivo Šarić je voditelj odjela za provedbu projekata. Svakodnevni zadaci obuhvaćaju koordiniranje timom za provedbu projekata te savjetovanje klijenata i djelatnika u svim aspektima provedbe projekata sufinanciranih iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Navedeno zahtjeva specifična znanja iz javne nabave, financija, metodologije upravljanja projektima te zakonskih odredbi koje reguliraju različita područja vezana za projekte EU.

U svijetu EU fondova je od 2013. godine te je stekao iskustvo u pripremi i provedbi preko 60 projekata iz područja gospodarstva, infrastrukture, kulturne baštine, znanosti i obrazovanja, od kojih najveći imaju EU sufinanciranje od preko 80 milijuna kuna.

Također je sudjelovao u pripremi i provedbi preko 70 postupaka javne nabave za subjekte koji su obveznici i subjekte koji nisu obveznici Zakona o javnoj nabavi. Redovito djeluje i kao predavač društva na edukacijskim programima iz područja pripreme i provedbe projekata EU.

Ivo je diplomirao na studiju Poslovne ekonomije, smjer financije na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Aktivni je korisnik engleskog jezika. Dodatno je završio te i dalje pohađa osposobljavanja i usavršavanja iz područja pripreme i provedbe projekata te iz područja javne nabave u Hrvatskoj i inozemstvu. Interesi te prethodno radno iskustvo u različitim područjima poput civilnog društva, znanosti, IT-a, proizvodnje, graditeljstva, trgovinete turizma mu pomažu u sagledavanju šire slike svakog projekta u koji je involviran.

Tanja Rodin

Detalji plaćanja:

Naziv:  Voditelj pripreme EU projekata 

Datum: ožujak 2020. godine

Lokacija: Učilište Obzor, Kopilica 21 A, u Splitu

Kotizacija: 2.700,00 kn + PDV

Popusti: popust od 20%, odnosno cijenu od 2.160,00 kn + PDV plaćaju:

 • Grupe (2 ili više osoba iz istog poduzeća/institucije)
 • Studenti i nezaposlene osobe
 • UHY in Croatia klijenti

Rok za prijavu:  Rok za prijavu je pet (5) dana prije termina održavanja radionice


PRIJAVI SE

TESTIMONIAL

UHY čine profesionalni, odgovorni i kompetentni stručnjaci koji su uvijek usmjereni na pronalaženje rješenja za klijenta.Naš su prvi izbor za poslove poreznog i poslovnog savjetovanja te ih rado preporučujem klijentima i partnerima.

Natasa Subasic

UHY HB EKONOM je naš dugogodišnji partner s kojim nas veže jako ugodna suradnja. Iznimno stručan UHY team nam uvijek stoji na raspolaganju, a naročito smo ponosni na to kako zajedničkim snagama educiramo charter kompanije o svim financijskim nedoumicama.

Martina Hršak

Thanks to UHY book keeping has never been easier. Friendly and open relations, outstanding professional performance it is a pleasure to work with you.

Goran Adum

Sa UHY-jem poslujemo već nekoliko godina i pokazali su se kao dobar i pouzdan partner. Stručnost i odlični savjeti su omogućili naše poslovanje uspješnijim i jednostavnijim.

Antonio Perić-Mažar

Stručnost i profesionalnost – to su riječi kojima se najbolje može opisati UHY. I kad smo promijenili sjedište tvrtke i otišli iz Splita, odlučili smo zadržati računovodstvo jer nismo htjeli riskirati s nekim novim. U sedam godina suradnje nebrojeno puta su pokazali svoju stručnost i znanje, radeći bez grešaka i na vrijeme.

Ilija Brajković

Dugogodišnjom suradnjom smo se uvjerili u vrhunsku pouzdanost i profesionalnost UHY tima. Uz UHY  je teško praviti greške, a ako se i pogriješi UHY  uvijek imate kvalitetno i brzo rješenje. Hvala što nas pratite već treće desetljeće.

Marko Sučić

The only part of the business I don’t worry about are the things that UHY takes care. So much peace of mind. Jedini aspekt posla oko kojeg se ne brinem je dio za koji je zadužen UHY. To je neprocjenjivo.

Jason Berry

S grupacijom UHY iz Splita surađujemo već dugi niz godina na obostrano zadovoljstvo. Naša suradnja obuhvaća više njihovih usluga, od poreznog savjetovanja i revizije do korištenja EU fondova i mjera potpore gospodarstvenicima RH. Uspješno smo odradili tehničku obnovu i uređenje hotela u četiri uzastopne godine te iskoristili bespovratna sredstva. Prilikom realizacije otvorenja novog aparthotela smo također uspješno odradili program poticaja za financiranje putem HAMAG-BICRO te program poticaja ulaganjima MINGO-a. S veseljem nastavljamo našu suradnju i nadamo se novim projektima.

Josip Čulić

S društvom UHY HB EKONOM d.o.o. surađujemo dugi niz godina i mogu reći da smo razvili vrijedan prijateljsko – suradnički odnos. Svojim profesionalnim, povjerljivim i nadasve stručnim pristupom UHY HB EKONOM je dao značajan doprinos razvoju potencijala unutar našeg društva. Želimo i dalje uspješno surađivati i zajedno podizati ljestvicu kvalitete i uspješnosti u poslovanju.

Nikša Čulić

Posljednjih sedam godina smo surađivali  sa UHY HB EKONOM d.o.o. na nekoliko projekata. Imati vanjskog suradnika od povjerenja, a u isto vrijeme na izrazito visokoj razini stručnosti kao je sto je UHY HB EKONOM olakšava nam rad na tekućim poslovima, te nam ostavlja dragocjeno vrijeme da se bavimo vlastitim razvojem i rastom, ne brinući se nikada jer je knjigovodstvo pod kontrolom.

Adriana i Jakov Bošnjak

Bravo UHY! S tvrtkom UHY HB EKONOM d.o.o. surađujemo od 2008. godine; mislim da smo bili prva charter kompanija s kojom rade te imamo jako dobru suradnju. S naše strane je super što UHY, osim samog knjigovodstva, radi i reviziju koju smo nekoliko puta koristili te je naša poruka – samo naprijed!

Mario Malenica

S tvrtkom UHY vrlo uspješno surađujemo već dugi niz godina. S zadovoljstvom možemo istaknuti kako je iznimno ugodno kad se možeš posvetiti razvijanju i unapređenju vlastitog posla znajući da se, naravno za teme koje nisu u opisu osnovne djelatnosti, u svakom trenutku možeš obratiti s bilo kojim pitanjem ili problemom i uvijek dobiti pravovremen i stručan odgovor, prijedloge za rješavanje a obično i rješenje samog problema. U današnje vrijeme kad se promjene zakonodavnog i poslovnog okruženja događaju brzo, imati takve partnere i odnos koji je prijateljski ali uvijek i iznad svega profesionalan, prava je rijetkost koju s veseljem rado ističem kao sjajan primjer odlične poslovne suradnje i stvaranja jednog novog, sasvim drugačijeg poslovnog okruženja koje nam je itekako potrebno i koje nas uvijek iznova motivira da jednostavno budemo bolji.

Ivan Kuret

Želite znati više?