Konsolidacija financijskih izvještaja i povezane osobe

Treba li vam pomoć pri provođenju konsolidacije i sastavljanju konsolidiranih financijskih izvještaja?

UHY ovlašteni revizori će vam na jednostavan i razumljiv način prenijeti znanja i iskustva vezana uz poslovanja više pravnih pravnih osoba. Seminar je namijenjen poduzetnicima s više firmi, svim razinama menadžmenta koji rade na poslovima upravljanja, svima koji sastavljaju konsolidirane financijske izvještaje, internim i vanjskim revizorima te računovođama.

1 dan
Edukacija traje 1 dan, a vrijeme održavanja je u dogovoru s klijentom
Po dogovoru
Radionica će biti održana u Učilištu Obzor, Kopilica 21 A, u Splitu
Cijena po dogovoru
Popust 20% za UHY in Croatia klijente

RADIONICA

 • Sadržaj
 • Predavači
 • Detalji plaćanja

Sadržaj

Polaznici seminara će proz praktične primjere saznati kako se sastavlja konsolidacijski financijski izvještaj i koje su najčešće pogreške pri njegovoj izradi. 

Zakonski okvir za izradu i javnu objavu konsolidiranih financijskih izvještaja:

 • MSFI (MRS 27); HSFI (HSFI 2).
 • Kako se definiraju povezana društva?
 • Tko su obveznici konsolidacije financijskih izvještaja?
 • Računovodstvo poslovnih spajanja.
 • Utvrđivanje i mjerenje  goodwilla i negativnog goodwilla.
 • Primjeri iz prakse.

Izrada konsolidiranih financijskih izvještaja:

 • eliminacijski postupci u izradi izvještaja
 • bilješke uz konsolidirane financijske izvještaje
 • javna objava i rokovi predaje konsolidiranih financijskih izvještaja
 • primjer izrade konsolidiranih financijskih izvještaja
 • pitanja i odgovori.

Ukoliko imate dodatna pitanja vezano za edukaciju, kontaktirajte nas

Predavači

Helena Budiša


Helena  je ovlaštena revizorica, osnivačica i direktorica UHY HB EKONOM, UHY SAVJETOVANJE i UHY POREZNI SAVJETNIK, dopredsjednica Izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca Podružnice Dalmacija te  Ambasadorica ženskog poduzetništva.

Od osnivanja društva pa do danas, Helena je stekla neprocjenjivo znanje stečeno u više od 25 godina iskustva u računovodstvu i savjetovanju,  više od 19 godina iskustva u reviziji te ostvarila priznate rezultate na području računovodstva, revizije i poreznog savjetovanja trgovačkih društava, što je UHY HB EKONOM pozicioniralo u najveće revizorsko i konzultantsko društvo u Dalmaciji.

Vođenjem poslovanja u UHY društvima Helena je ostvarila suradnju s  više od 900 klijenata kod kojih su odrađene brojne revizije srednjih i velikih društava, revizija banke, revizije EU projekata, projekti dubinskog snimanja (due diligence), procjene društava, poslovno i porezno savjetovanje istih te računovodstveno i porezno praćenje poslovanja malih, srednjih i velikih trgovačkih društava.

Kontinuirano ulaganje u osobnu edukaciju, osposobljavanje stručnih suradnika i kvalitetu usluga, osiguralo je društvima koje vodi članstvo u međunarodnoj mreži UHY International u kojoj se nalaze stručnjaci za reviziju, računovodstvo i poreze iz 99 zemalja svijeta.

Diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Splitu, završila je edukaciju za ovlaštenu revizoricu, internu revizoricu za banke i financijske institucije, ovlaštenu računovođu, edukaciju za ovlaštene procjenitelje poduzeća, te Business Coaching Akademiju, New Code Leadership & NLP akademiju i druge edukacije za osobni i profesionalni razvoj.

Dragan Rudan, mr.sc

Mr.sc. Dragan Rudan  je partner/direktor u UHY RUDAN, ovlašteni revizor, ovlašteni porezni savjetnik i ovlašteni procjenitelj, specijaliziran za reviziju, porez na dobit i porez na dodanu vrijednost.

Dragan je sudjelovao u izradi hrvatskog Zakona o porezu na dodanu vrijednost (PDV).

Od lipnja 2010. je u nastavnom zvanju predavač u znanstvenom području društvenih znanosti, za polje ekonomije, za granu Računovodstvo pri Sveučilištu u Splitu, Sveučilišni studijski centar za stručne studije.

Također predaje i pri Hrvatskoj komori poreznih savjetnika – pripreme za ispit za ovlaštenog poreznog savjetnika i pri Hrvatskoj revizorskoj komori – pripreme za ispit  za ovlaštenog revizora.

Uz navedeno, Dragan je održao i niz predavanja za klijente kao i na međunarodnoj skupštini UHY International mreže, održanoj 2010. godine u Splitu (preko 200 predavanja prilikom uvođenja PDV-a u porezni sustav RH).

Kao direktor UHY RUDAN Dragan je odgovoran za vođenje tima stručnjaka specijaliziranih za usluge revizije i poreznog savjetovanja kao i za organizaciju i podjelu rada  u revizorskom društvu, odnosno pravovremenu i točnu realizaciju dodijeljenih zadataka, sukladno međunarodnoj metodologiji za obavljanje poslovna revizije. Dnevni zadaci mu, između ostalog,  uključuju tumačenje svih trenutno važećih poreznih propisa, praktičnu primjenu revizorskih i računovodstvenih standarda, provjera i testiranje internih kontrola za sve poslovne procese u društvima čiji se financijski izvještaji revidiraju, oblikovanje, izdavanje i prezentiranje revizorskih izvješća upravi klijenta.

Kao glavni revizorski partner sudjelovao je u reviziji više od 200 klijenata. Ističemo : MIV d.d., JANAF d.d., KFK d.o.o., GIP PIONIR d.o.o.,  HEMPEL d.o.o.

Dragan je sudjelovanje u projektima „due diligence“ (dubinskog snimanja), nizu revizijskih projekata kao i dogovorenim revizijskim poslovima s posebnim zahtjevima vlasnika (dioničara), revizije poslovanja, projekti ocjene i unaprjeđenja poslovnih procesa s ciljem povećanja efikasnosti i efektivnosti, računovodstveno i poslovno savjetovanje, poslovanja spajanja i preuzimanja

Bio je ili jest član revizorskih odbora u: NAVA BANKA d.d., MEDIKA d.d., JANAF d.d., PLINACRO d.o.o. i ATLANTSKA PLOVIDBA d.d.

Detalji plaćanja

Naziv:  Konsolidacija financijskih izvještaja i povezane osobe 

Datum: po dogovoru 

Lokacija: u dogovoru s klijentom

Kotizacija: ovisno o broju polaznika

 

1 dan

Edukacija traje 1 dan, a vrijeme održavanja je u dogovoru s klijentom

 

Po dogovoru 

Radionica će biti održana u Učilištu Obzor, Kopilica 21 A, u Splitu

 

Cijena po dogovoru

Popust 20% za UHY in Croatia klijente


PRIJAVI SE

UHY čine profesionalni, odgovorni i kompetentni stručnjaci koji su uvijek usmjereni na pronalaženje rješenja za klijenta.Naš su prvi izbor za poslove poreznog i poslovnog savjetovanja te ih rado preporučujem klijentima i partnerima.

Natasa Subasic
Financial director, Croatia Yachting d.o.o. putnička agencija, nautički turizam i trgovina

UHY HB EKONOM je naš dugogodišnji partner s kojim nas veže jako ugodna suradnja. Iznimno stručan UHY team nam uvijek stoji na raspolaganju, a naročito smo ponosni na to kako zajedničkim snagama educiramo charter kompanije o svim financijskim nedoumicama.

Martina Hršak
direktorica marketinga i prodaje MMK Systems d.o.o. za usluge
Alfa Laval Logo

Thanks to UHY book keeping has never been easier. Friendly and open relations, outstanding professional performance it is a pleasure to work with you.

Goran Adum
voditelj podružnice ALFA LAVAL AALBORG A/S Denmark, glavna podružnica Split
Locastic logo

Sa UHY-jem poslujemo već nekoliko godina i pokazali su se kao dobar i pouzdan partner. Stručnost i odlični savjeti su omogućili naše poslovanje uspješnijim i jednostavnijim.

Antonio Perić-Mažar
CEO @ Locastic
ES logo

Dugogodišnjom suradnjom smo se uvjerili u vrhunsku pouzdanost i profesionalnost UHY tima. Uz UHY  je teško praviti greške, a ako se i pogriješi UHY  uvijek imate kvalitetno i brzo rješenje. Hvala što nas pratite već treće desetljeće.

Marko Sučić
direktor ELEKTROSUMA d.o.o. Split
Kontra logo

Stručnost i profesionalnost – to su riječi kojima se najbolje može opisati UHY. I kad smo promijenili sjedište tvrtke i otišli iz Splita, odlučili smo zadržati računovodstvo jer nismo htjeli riskirati s nekim novim. U sedam godina suradnje nebrojeno puta su pokazali svoju stručnost i znanje, radeći bez grešaka i na vrijeme.

Ilija Brajković
Managing partner at @kontraagency
PE logo

The only part of the business I don’t worry about are the things that UHY takes care. So much peace of mind. Jedini aspekt posla oko kojeg se ne brinem je dio za koji je zadužen UHY. To je neprocjenjivo.

Jason Berry
CEO @PositiveEquity

S grupacijom UHY iz Splita surađujemo već dugi niz godina na obostrano zadovoljstvo. Naša suradnja obuhvaća više njihovih usluga, od poreznog savjetovanja i revizije do korištenja EU fondova i mjera potpore gospodarstvenicima RH. Uspješno smo odradili tehničku obnovu i uređenje hotela u četiri uzastopne godine te iskoristili bespovratna sredstva. Prilikom realizacije otvorenja novog aparthotela smo također uspješno odradili program poticaja za financiranje putem HAMAG-BICRO te program poticaja ulaganjima MINGO-a. S veseljem nastavljamo našu suradnju i nadamo se novim projektima.

Josip Čulić
hotel manager, MIMOZA d.o.o. za trgovinu, ugostiteljstvo, turizam i poslovanje nekretninama

S društvom UHY HB EKONOM d.o.o. surađujemo dugi niz godina i mogu reći da smo razvili vrijedan prijateljsko – suradnički odnos. Svojim profesionalnim, povjerljivim i nadasve stručnim pristupom UHY HB EKONOM je dao značajan doprinos razvoju potencijala unutar našeg društva. Želimo i dalje uspješno surađivati i zajedno podizati ljestvicu kvalitete i uspješnosti u poslovanju.

Nikša Čulić
direktor, ČULIĆ ELEKTRO CENTAR d.o.o.za trgovinu, export-import, proizvodnju i usluge

Posljednjih sedam godina smo surađivali  sa UHY HB EKONOM d.o.o. na nekoliko projekata. Imati vanjskog suradnika od povjerenja, a u isto vrijeme na izrazito visokoj razini stručnosti kao je sto je UHY HB EKONOM olakšava nam rad na tekućim poslovima, te nam ostavlja dragocjeno vrijeme da se bavimo vlastitim razvojem i rastom, ne brinući se nikada jer je knjigovodstvo pod kontrolom.

Adriana i Jakov Bošnjak
Osnivači i direktori u Ocean Sailing House d.o.o.

Bravo UHY! S tvrtkom UHY HB EKONOM d.o.o. surađujemo od 2008. godine; mislim da smo bili prva charter kompanija s kojom rade te imamo jako dobru suradnju. S naše strane je super što UHY, osim samog knjigovodstva, radi i reviziju koju smo nekoliko puta koristili te je naša poruka – samo naprijed!

Mario Malenica
Maša d.o.o. turistička agencija i trgovina, zaštitni znak: Sailing Forever

S tvrtkom UHY vrlo uspješno surađujemo već dugi niz godina. S zadovoljstvom možemo istaknuti kako je iznimno ugodno kad se možeš posvetiti razvijanju i unapređenju vlastitog posla znajući da se, naravno za teme koje nisu u opisu osnovne djelatnosti, u svakom trenutku možeš obratiti s bilo kojim pitanjem ili problemom i uvijek dobiti pravovremen i stručan odgovor, prijedloge za rješavanje a obično i rješenje samog problema. U današnje vrijeme kad se promjene zakonodavnog i poslovnog okruženja događaju brzo, imati takve partnere i odnos koji je prijateljski ali uvijek i iznad svega profesionalan, prava je rijetkost koju s veseljem rado ističem kao sjajan primjer odlične poslovne suradnje i stvaranja jednog novog, sasvim drugačijeg poslovnog okruženja koje nam je itekako potrebno i koje nas uvijek iznova motivira da jednostavno budemo bolji.

Ivan Kuret
prokurist društva H.L. Dvorac d.o.o.

Želite znati više?