Kako iskoristiti sredstva iz Programa za ruralni razvoj

Kako iskoristiti sredstva iz Programa za ruralni razvoj + izrada poslovnog plana za mjere ruralnog razvoja. Hrvatskoj su još uvijek dostupna sredstva iz Programa ruralnog razvoja u ukupnom iznosu 2,4 milijarde EUR. Kroz praktični dvodnevni trening dobivaju se jasne smjernice i upute što se sve može financirati i kako se prijaviti i dobiti sredstva za unapređenje poslovanja u ruralnim područjima. 

1 dan
Edukacija traje 1 dan, a vrijeme održavanja će biti naknadno objavljeno.
1.800,00 kn + PDV
Popust 20% za UHY in Croatia klijente, grupe, studente i nezaposlene. Kotizacija uključuje prezentacije s radionice, sendvič i osvježavajući napitak
veljača 2020. godine
Radionica će biti održana u Učilištu Obzor, Kopilica 21 A, u Splitu

RADIONICA

 • Sadržaj
 • Predavači
 • Detalji plaćanja

Sadržaj

Osnove planiranja projekata i smjernice za uspješnu prijavu projekta financiranog iz Programa ruralnog razvoja  te izrada poslovnog plana za mjere 4 i 6 programa ruralnog razvoja.

Kome je namijenjen?

Program je namijenjen svim potencijalnim prijaviteljima projekata, ali i onima koji bi željeli razumjeti mogućnosti koje pruža Program ruralnog razvoja te se na taj način bolje upoznati s aktualnim natječajima. 

Dostupna sredstva mogu se koristiti za najveći dio projekata javnih korisnika, koji mogu financirati većinu svojih nikad realiziranih projekata zbog manjka sredstava, od gradnje novih objekata, obnove starih objekata, kulturne baštine, realizacije prometnica, osnovne infrastrukture, vode, kanalizacije, rasvjete, puteva, biciklističkih staza, prirodne baštine,  laboratorija, poduzetničkih inkubatora, zona, i sl.

Poduzetnici, posebice u poljoprivredi te ruralnom turizmu mogu ostvariti od 50-90% bespovratnih sredstava za nove nasade, farme, tvornice, pogone, skladišta, laboratorije, razvojno-istraživačke odjele, vrijednosti i do 5 mil. EUR.

Radionica se sastoji od 2 dijela:

Prvi dan:

Cjelovita edukacija sadrži sve informacije koje omogućuju polazniku razumijevanje područja koja se mogu financirati iz Programa ruralnog razvoja, sadržano u mjerama i prioritetima Programa. 

 • Predstavljanje strateških dokumenata poljoprivredne politike i ruralnog razvoja.
 • Upoznavanje sa Prioritetima i Mjerama – područja koja se mogu financirati iz Programa ruralnog razvoja – detaljni prikaz pojedinih mjera.
 • Koraci u planiranju projekta.  
 • Primjeri konkretnih natječaja i natječajne dokumentacije aktualnih ili najavljenih natječaja
 • Kako odabrati najbolji projekt sukladno vlastitim mogućnostima i uvjetima.
 • Prihvatljivost prijavitelja i projekta.
 • Kompletiranje potrebnih dokumenata i proces prijave putem susta Agronet.
 • Primjer prijave na Mjeru 7.
 • Pitanja i odgovori.

 

Drugi dan:

 • Izrada praktičnog primjera poslovnog plana za Mjeru 4 i 6. te popunjavanje službenog obrasca (excel format):
  • uvodni dio – oblikovanje projekta sukladno pojedinom natječaju
  • kalkulacije u excelu – ulaganja, izvori financiranja, prihodi i rashodi, projekcija prihoda i rashoda, financijski i ekonomski tijek…
  • opisni dio poslovnog plana – nije uvjet ali dodatno pojašnjava planirani projekt i podiže relevantnost projekta
  • popunjavanje službenog template u excelu
 • pitanja i odgovori vezani za prihvatljivost planiranih projektnih ideja.

Ukoliko imate dodatna pitanja vezano za edukaciju, kontaktirajte nas

Predavači

Tanja Rodin

Boris Pekić 

Partner u UHY SAVJETOVANJE i direktor društva

Boris Pekić je direktor i partner u UHY SAVJETOVANJE, posjeduje desetogodišnje iskustvo u poslovnom savjetovanju malog i srednjeg poduzetništva, velikih firmi, jedinica lokalne samouprave, drugih javnih tijela te obrazovnih institucija. 

Zadužen je za organizaciju poslovanja, pregovaranje i ugovaranje angažmana, te financijsku pripremu i provedbu projekata sufinanciranih od strane EU i drugih potpornih institucija, savjetovanje iz području financija općenito, financijsko i operativno restrukturiranje, analizu isplativosti pojedinih proizvoda i usluga, profitnih centara, procjenu vrijednosti poduzeća i dr.

Stručni je predavač na edukacijskim programima iz navedenih područja od 2007. godine. 

Prije ulaska Republike Hrvatske u EU bio je poslovni savjetnik u preko 200 projekata za korisnike privatnog i javnog sektora u zemlji i inozemstvu, od kojih treba istaknuti due diligence i financijsko restrukturiranje velikih tvrtki, pripreme kompleksnih investicijskih projekata te brojne stručne analize kapaciteta i izradu strateških dokumenata za jedinice lokalne i regionalne samouprave.

U ovom programskom razdoblju 2014. – 2020. bio je voditelj i član tima koji je pripremio preko 100 projekata pripreme i provedbe projekata financiranih programima EU ukupne vrijednosti preko 1,25 milijarde HRK kojima se osiguralo financiranje bespovratnim sredstvima od nešto više od 925 milijuna HRK.

 

Boris je diplomirao na studiju Poslovne ekonomije, smjer financije na Ekonomskom fakultetu u Splitu.

Član je Izvršnog odbora HUP-Udruge profesionalaca u fondovima EU.

Detalji plaćanja

Naziv:  Kako iskoristiti sredstva iz Programa za ruralni razvoj

Datum: veljača 2020. godine

Lokacija: Učilište Obzor, Kopilica 21 A, u Splitu

Kotizacija: 1.800,00 kn + PDV

Popusti: popust od 20%, odnosno cijenu od 1.440,00 kn + PDV plaćaju:

 • Grupe (2 ili više osoba iz istog poduzeća/institucije)
 • Studenti i nezaposlene osobe
 • UHY in Croatia klijenti

PRIJAVI SE

UHY čine profesionalni, odgovorni i kompetentni stručnjaci koji su uvijek usmjereni na pronalaženje rješenja za klijenta.Naš su prvi izbor za poslove poreznog i poslovnog savjetovanja te ih rado preporučujem klijentima i partnerima.

Natasa Subasic
Financial director, Croatia Yachting d.o.o. putnička agencija, nautički turizam i trgovina

UHY HB EKONOM je naš dugogodišnji partner s kojim nas veže jako ugodna suradnja. Iznimno stručan UHY team nam uvijek stoji na raspolaganju, a naročito smo ponosni na to kako zajedničkim snagama educiramo charter kompanije o svim financijskim nedoumicama.

Martina Hršak
direktorica marketinga i prodaje MMK Systems d.o.o. za usluge
Alfa Laval Logo

Thanks to UHY book keeping has never been easier. Friendly and open relations, outstanding professional performance it is a pleasure to work with you.

Goran Adum
voditelj podružnice ALFA LAVAL AALBORG A/S Denmark, glavna podružnica Split
Locastic logo

Sa UHY-jem poslujemo već nekoliko godina i pokazali su se kao dobar i pouzdan partner. Stručnost i odlični savjeti su omogućili naše poslovanje uspješnijim i jednostavnijim.

Antonio Perić-Mažar
CEO @ Locastic
Kontra logo

Stručnost i profesionalnost – to su riječi kojima se najbolje može opisati UHY. I kad smo promijenili sjedište tvrtke i otišli iz Splita, odlučili smo zadržati računovodstvo jer nismo htjeli riskirati s nekim novim. U sedam godina suradnje nebrojeno puta su pokazali svoju stručnost i znanje, radeći bez grešaka i na vrijeme.

Ilija Brajković
Managing partner at @kontraagency
ES logo

Dugogodišnjom suradnjom smo se uvjerili u vrhunsku pouzdanost i profesionalnost UHY tima. Uz UHY  je teško praviti greške, a ako se i pogriješi UHY  uvijek imate kvalitetno i brzo rješenje. Hvala što nas pratite već treće desetljeće.

Marko Sučić
direktor ELEKTROSUMA d.o.o. Split
PE logo

The only part of the business I don’t worry about are the things that UHY takes care. So much peace of mind. Jedini aspekt posla oko kojeg se ne brinem je dio za koji je zadužen UHY. To je neprocjenjivo.

Jason Berry
CEO @PositiveEquity

S grupacijom UHY iz Splita surađujemo već dugi niz godina na obostrano zadovoljstvo. Naša suradnja obuhvaća više njihovih usluga, od poreznog savjetovanja i revizije do korištenja EU fondova i mjera potpore gospodarstvenicima RH. Uspješno smo odradili tehničku obnovu i uređenje hotela u četiri uzastopne godine te iskoristili bespovratna sredstva. Prilikom realizacije otvorenja novog aparthotela smo također uspješno odradili program poticaja za financiranje putem HAMAG-BICRO te program poticaja ulaganjima MINGO-a. S veseljem nastavljamo našu suradnju i nadamo se novim projektima.

Josip Čulić
hotel manager, MIMOZA d.o.o. za trgovinu, ugostiteljstvo, turizam i poslovanje nekretninama

S društvom UHY HB EKONOM d.o.o. surađujemo dugi niz godina i mogu reći da smo razvili vrijedan prijateljsko – suradnički odnos. Svojim profesionalnim, povjerljivim i nadasve stručnim pristupom UHY HB EKONOM je dao značajan doprinos razvoju potencijala unutar našeg društva. Želimo i dalje uspješno surađivati i zajedno podizati ljestvicu kvalitete i uspješnosti u poslovanju.

Nikša Čulić
direktor, ČULIĆ ELEKTRO CENTAR d.o.o.za trgovinu, export-import, proizvodnju i usluge

Posljednjih sedam godina smo surađivali  sa UHY HB EKONOM d.o.o. na nekoliko projekata. Imati vanjskog suradnika od povjerenja, a u isto vrijeme na izrazito visokoj razini stručnosti kao je sto je UHY HB EKONOM olakšava nam rad na tekućim poslovima, te nam ostavlja dragocjeno vrijeme da se bavimo vlastitim razvojem i rastom, ne brinući se nikada jer je knjigovodstvo pod kontrolom.

Adriana i Jakov Bošnjak
Osnivači i direktori u Ocean Sailing House d.o.o.

Bravo UHY! S tvrtkom UHY HB EKONOM d.o.o. surađujemo od 2008. godine; mislim da smo bili prva charter kompanija s kojom rade te imamo jako dobru suradnju. S naše strane je super što UHY, osim samog knjigovodstva, radi i reviziju koju smo nekoliko puta koristili te je naša poruka – samo naprijed!

Mario Malenica
Maša d.o.o. turistička agencija i trgovina, zaštitni znak: Sailing Forever

S tvrtkom UHY vrlo uspješno surađujemo već dugi niz godina. S zadovoljstvom možemo istaknuti kako je iznimno ugodno kad se možeš posvetiti razvijanju i unapređenju vlastitog posla znajući da se, naravno za teme koje nisu u opisu osnovne djelatnosti, u svakom trenutku možeš obratiti s bilo kojim pitanjem ili problemom i uvijek dobiti pravovremen i stručan odgovor, prijedloge za rješavanje a obično i rješenje samog problema. U današnje vrijeme kad se promjene zakonodavnog i poslovnog okruženja događaju brzo, imati takve partnere i odnos koji je prijateljski ali uvijek i iznad svega profesionalan, prava je rijetkost koju s veseljem rado ističem kao sjajan primjer odlične poslovne suradnje i stvaranja jednog novog, sasvim drugačijeg poslovnog okruženja koje nam je itekako potrebno i koje nas uvijek iznova motivira da jednostavno budemo bolji.

Ivan Kuret
prokurist društva H.L. Dvorac d.o.o.

Želite znati više?