Porezne i računovodstvene aktualnosti u charter djelatnosti te mogućnosti za apliciranje na EU fondove

Pregled poreznih i računovodstvenih aktualnosti u charter djelatnosti te mogućnosti za apliciranje na EU fondove svakako će najbolje razumjeti i primijeniti svi oni koji obavljaju charter djelatnost ili posreduju u prodaji ovih usluga. Naglasak je stavljen na knjigovođe, računovođe, direktore i booking menadžere koji su u izravnom kontaktu s agencijama u Hrvatskoj i svijetu. 

1 dan
Radionica traje 5 sata i biti će održana u hotelu Mondo, Kopilica ul. 5, u Splitu.
1.000,00 kn + PDV
Popust 20% za UHYin Croatia klijente, grupe, studente i nezaposlene. Kotizacija uključuje prezentacije s radionice, sendvič i osvježavajući napitak.
12.05.2022.
Radionica će biti održana 12. svibnja 2022. godine, od 09:00 do 14:00 sati.

SEMINAR

 • Sadržaj
 • Predavač
 • Detalji plaćanja

Sadržaj

Seminar “Porezne i računovodstvene aktualnosti u charter djelatnosti te mogućnosti za apliciranje na EU fondove ” preporuča se svima onima koji obavljaju charter djelatnost ili posreduju u prodaji ovih usluga, odnosno knjigovođama, računovođama, direktorima i booking menadžerima koji su u izravnom kontaktu s agencijama u Hrvatskoj i svijetu. 

Što će polaznici naučiti?   

 • smatra li se usluga koju pružaju uslugom smještaja ili najma prema Zakonu o PDV-u?
 • koji je točan sadržaj računa za uslugu smještaja, osobito u slučaju prodaje usluga posredstvom agencije?
 • u kojem trenutku i u kojem iznosu nastaje obveza obračuna PDV-a po predujmovima u slučaju agencijskog posredovanja?
 • u kojem slučaju nastaje obveza primjene posebnog postupka oporezivanja za putničke agencije?
 • koje su prolazne stavke u obavljanju charter djelatnosti i agencijskom posredovanju?
 • koji je uvjet potrebno zadovoljiti da bi svi troškovi plovila bili porezno priznati te u kojem obliku to dostaviti Poreznoj upravi?
 • koje su obveze agencije s aspekta Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom u slučaju posredovanja specifičnosti deviznog poslovanja u charter djelatnosti?
 • koje su mogućnosti financiranja iz EU fondova za charter tvrtke koje spadaju u MSP (bespovratne potpore za digitalizaciju, vaučeri za digitalizaciju)?

Pri kraju seminara, polaznici mogu pitati ili zatražiti savjet od predavača za određeni problem iz charter poslovanja, ali i ostvariti poslovne kontakte s ostalim sudionicima. 


Ukoliko imate dodatna pitanja vezano za edukaciju, kontaktirajte nas

Predavač

Detalji plaćanja

Naziv: Porezne i računovodstvene aktualnosti u charter djelatnosti te mogućnosti za apliciranje na EU fondove 

Datum: 12. svibnja 2022. godine, od 09:00 do 14:00 sati

Lokacija: Hotel Mondo, Kopilica 5, u Splitu

Kotizacija: 1.000,00 kn + PDV

Popusti: popust od 20%, odnosno cijenu od 800 kn + PDV plaćaju:

 • Grupe (2 ili više osoba iz istog poduzeća/institucije)
 • Studenti i nezaposlene osobe
 • UHY in Croatia klijenti

PRIJAVI SE

UHY čine profesionalni, odgovorni i kompetentni stručnjaci koji su uvijek usmjereni na pronalaženje rješenja za klijenta.Naš su prvi izbor za poslove poreznog i poslovnog savjetovanja te ih rado preporučujem klijentima i partnerima.

Natasa Subasic

UHY HB EKONOM je naš dugogodišnji partner s kojim nas veže jako ugodna suradnja. Iznimno stručan UHY team nam uvijek stoji na raspolaganju, a naročito smo ponosni na to kako zajedničkim snagama educiramo charter kompanije o svim financijskim nedoumicama.

Martina Hršak

Thanks to UHY book keeping has never been easier. Friendly and open relations, outstanding professional performance it is a pleasure to work with you.

Goran Adum

Sa UHY-jem poslujemo već nekoliko godina i pokazali su se kao dobar i pouzdan partner. Stručnost i odlični savjeti su omogućili naše poslovanje uspješnijim i jednostavnijim.

Antonio Perić-Mažar

Stručnost i profesionalnost – to su riječi kojima se najbolje može opisati UHY. I kad smo promijenili sjedište tvrtke i otišli iz Splita, odlučili smo zadržati računovodstvo jer nismo htjeli riskirati s nekim novim. U sedam godina suradnje nebrojeno puta su pokazali svoju stručnost i znanje, radeći bez grešaka i na vrijeme.

Ilija Brajković

Dugogodišnjom suradnjom smo se uvjerili u vrhunsku pouzdanost i profesionalnost UHY tima. Uz UHY  je teško praviti greške, a ako se i pogriješi UHY  uvijek imate kvalitetno i brzo rješenje. Hvala što nas pratite već treće desetljeće.

Marko Sučić

S grupacijom UHY iz Splita surađujemo već dugi niz godina na obostrano zadovoljstvo. Naša suradnja obuhvaća više njihovih usluga, od poreznog savjetovanja i revizije do korištenja EU fondova i mjera potpore gospodarstvenicima RH. Uspješno smo odradili tehničku obnovu i uređenje hotela u četiri uzastopne godine te iskoristili bespovratna sredstva. Prilikom realizacije otvorenja novog aparthotela smo također uspješno odradili program poticaja za financiranje putem HAMAG-BICRO te program poticaja ulaganjima MINGO-a. S veseljem nastavljamo našu suradnju i nadamo se novim projektima.

Josip Čulić

S društvom UHY HB EKONOM d.o.o. surađujemo dugi niz godina i mogu reći da smo razvili vrijedan prijateljsko – suradnički odnos. Svojim profesionalnim, povjerljivim i nadasve stručnim pristupom UHY HB EKONOM je dao značajan doprinos razvoju potencijala unutar našeg društva. Želimo i dalje uspješno surađivati i zajedno podizati ljestvicu kvalitete i uspješnosti u poslovanju.

Nikša Čulić

Posljednjih sedam godina smo surađivali  sa UHY HB EKONOM d.o.o. na nekoliko projekata. Imati vanjskog suradnika od povjerenja, a u isto vrijeme na izrazito visokoj razini stručnosti kao je sto je UHY HB EKONOM olakšava nam rad na tekućim poslovima, te nam ostavlja dragocjeno vrijeme da se bavimo vlastitim razvojem i rastom, ne brinući se nikada jer je knjigovodstvo pod kontrolom.

Adriana i Jakov Bošnjak

Bravo UHY! S tvrtkom UHY HB EKONOM d.o.o. surađujemo od 2008. godine; mislim da smo bili prva charter kompanija s kojom rade te imamo jako dobru suradnju. S naše strane je super što UHY, osim samog knjigovodstva, radi i reviziju koju smo nekoliko puta koristili te je naša poruka – samo naprijed!

Mario Malenica

S tvrtkom UHY vrlo uspješno surađujemo već dugi niz godina. S zadovoljstvom možemo istaknuti kako je iznimno ugodno kad se možeš posvetiti razvijanju i unapređenju vlastitog posla znajući da se, naravno za teme koje nisu u opisu osnovne djelatnosti, u svakom trenutku možeš obratiti s bilo kojim pitanjem ili problemom i uvijek dobiti pravovremen i stručan odgovor, prijedloge za rješavanje a obično i rješenje samog problema. U današnje vrijeme kad se promjene zakonodavnog i poslovnog okruženja događaju brzo, imati takve partnere i odnos koji je prijateljski ali uvijek i iznad svega profesionalan, prava je rijetkost koju s veseljem rado ističem kao sjajan primjer odlične poslovne suradnje i stvaranja jednog novog, sasvim drugačijeg poslovnog okruženja koje nam je itekako potrebno i koje nas uvijek iznova motivira da jednostavno budemo bolji.

Ivan Kuret

Želite znati više?