POLITIKA ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA

UHY in CROATIA grupi koju čine UHY HB EKONOM d.o.o. Split, UHY POREZNI SAVJETNIK d.o.o., UHY SAVJETOVANJE d.o.o. Split, UHY RUDAN d.o.o. Zagreb i UHY TRENING CENTAR  (u nastavku UHY in CROATIA) je važno zaštititi sigurnost i privatnost Vaših osobnih podataka, stoga poslujemo u skladu s UREDBOM (EU) 2016/679 EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka i mjerodavnim zakonima o zaštiti podataka.
Nadamo se da će Vam dolje opisana politika pomoći da razumijete koje podatke UHY in CROATIA može prikupljati, na koji način UHY in CROATIA koristi i čuva te podatke te s kime ih smijemo dijeliti.
UHY in CROATIA vrlo ozbiljno shvaća privatnost vaših osobnih podataka. Vaša privatnost nam je važna stoga vam pružamo ovu obavijest o podacima koje prikupljamo i načinima na koje ih koristimo.
Ako koristite našu stranicu www.uhyincroatia.com/hr znači da pristajete da se podaci o vama prikupljaju i koriste u skladu s ovom politikom privatnosti i da ste suglasni s njenim obvezujućim karakterom.

 

Osobni podaci

UHY in CROATIA neće prikupljati nikakve osobne podatke o Vama (npr. Vaše ime, adresu, telefonski broj ili e-mail adresu), osim u slučajevima ako izravno koristite naše usluge ili kada nam ih Vi dobrovoljno odlučite dati (npr. Prijavom na naše Novosti (Newsletter), prijavom na naše seminare i edukacije, prilikom postavljanja upita, zahtjeva na našoj kontakt formi, prijavom na otvorena radna mjesta ili slanjem otvorene molbe za zapošljavanje i sl.), odnosno, date svoj pristanak, ili ukoliko nije drugačije propisano mjerodavnim zakonima i propisima za zaštitu Vaših osobnih podataka.
Vaše podatke nećemo davati, preprodavati, niti ih koristiti za marketing trećih osoba.
Svrha korištenja prikupljenih podataka je u ostvarivanju kontakta s Vama (radi što učinkovitijeg odgovora na Vaš upit, kako bismo Vam mogli poslati informacije poštom, elektroničkom poštom, telefonom i sl.), radi obrade prijava za radna mjesta u UHY in CROATIA, radi slanja naših promotivnih materijala za naše događaje ili obavijesti o našim uslugama za koje smatramo da vas mogu zanimati, te ukoliko bi došlo do potrebe da Vas brzo kontaktiramo. Možemo vas kontaktirati i za povratnu informaciju o uslugama koje pružamo.
Osobni podaci mogu se dati na uvid regulatornim i drugim vladinim agencijama ili trećim osobama kada je to nužno da bi se ispunile zakonske ili regulatorne obveze, odnosno na zahtjev nadležnih tijela.
Ako nam dostavljate svoje osobne podatke preko ove web stranice, pristajete na davanje vaših osobnih podataka za gore navedene svrhe.


Informacije se također prikupljaju i onda kada ih vi aktivno ne dostavite tj. pomoću različitih tehnologija i metoda kao što su IP adresa ili kolačići (cookies). Na ovaj način ne prikupljaju se, niti se čuvaju osobni podaci.

 

Novosti (Newsletter)

Newsletter se dostavlja putem elektronske pošte s kojom ste se prijavili. Newsletter ćemo dostavljati prema potrebi i mogućnostima.

Svrha newslettera je pretplatnicima dostaviti informacije:

  • o porezima, zakonima, standardima i drugim zakonskim okvirima koji se tiču poduzetništva,
  • o Europskim fondovima te poslovno – financijskim uslugama koji se tiču poduzetništva
  • o prijedlozima ponuda i aktivnostima koje organizira UHY in CROATIA,
  • o edukacijama, seminarima i događajima koje organizira UHY TRENING CENTAR
  • o iznimnim situacijama/obavijestima koje bi mogle biti trenutno značajne za poslovanje poduzetnika (nadzori, novi zakoni, otvoreni natječaji i sl.)
  • o uslugama koje obavlja UHY in CROATIA, a koje mogu biti interesantne za poslovanje ispitanika

Pretplata na newsletter je besplatna.

Korisnik svojom prijavom dostavlja svoje ime i e-mail adresu. Svi pretplatnici koji su se putem naših internetskih stranica prijavili na newsletter listu a nisu se odjavili, suglasni su da će primati newsletter u svoj e-mail sandučić.

Sustav prijave na newsletter koji koristimo ima “double opt-in” opciju, koja od novog pretplatnika nakon prijave preko naših internetskih stranica traži dodatnu potvrdu pretplate putem elektronske pošte. Vaša prijava postaje aktivna tek kada klikom na link u emailu dobrodošlice potvrdite da je upisana email adresa uistinu vaša. Na taj način izbjegavamo da se među pretplatnike upisuju tuđe adrese elektronske pošte.

UHY in CROATIA se obvezuje da će svaki poslani newsletter obavezno sadržavati link na upravljanje profilom pretplatnika te link za odjavu. Ukoliko se poželite odjaviti s naše liste to možete učini u bilo kojem trenutku pomoću priloženih linkova. Jednom odjavljeni pretplatnik više neće primati naš newsletter, osim ukoliko se sam ponovo ne prijavi. Svi prikupljeni podaci o korisnicima, služe isključivo za komunikaciju s pretplatnicima i nećemo ih nikad javno objavljivati, prosljeđivati ili prodavati trećim stranama. Pretplatnici koji prime newsletter mogu isti besplatno u neizmijenjenom obliku proslijediti prijateljima ili poznanicima. Sav sadržaj u pojedinom izdanju newslettera je intelektualno vlasništvo UHY in CROATIA osim ako nije drugačije navedeno. Pretplatnici na newsletter suglasni su da primanjem newslettera ne stječu nikakva autorska prava na sadržaj koji su primili. Ukoliko neki pretplatnik proslijedi newsletter trećoj osobi koja nije pretplatnik newslettera, UHY in CROATIA se odriče odgovornost za eventualne pritužbe na spam od strane te treće osobe.

Zbog različitih klijentskih programa za primanje i čitanje elektronskih poruka ne možemo garantirani da će sadržaj newslettera svim pretplatnicima biti prikazan na jednak način u smislu dizajna i rasporeda elemenata. U svakom izdanom newsletteru biće osiguran link za pregled newslettera u internet pregledniku ukoliko se verzija u vašem poštanskom sandučiću ne prikazuje ispravno.

 

SEMINARI, RADIONICE, KONFERENCIJE I ORGANIZIRANI DOGAĐAJI ( u nastavku događaji)

Prijavom na događaje UHY in CROATIA, dozvoljavate prikupljanje osobnih podataka u svrhu evidencije polaznika događanja. Događaji se povremeno snimaju, a video materijale i fotografije koristimo u promotivne svrhe na internetskim stranicama UHY in CROATIA i društvenim mrežama. Svojom prijavom na događaje UHY in CROATIA dozvoljavate nam upotrebu tako dobivenih filmova i fotografija, kao i objavu kritika, pohvala i dojmova koje nam date putem ankete, pošaljete direktno e-mailom ili objavite na društvenim mrežama ili vlastitim web stranicama. Ako ne želite da se vaši osobni podaci koriste kao podrška našem odnosu s klijentima (posebno u direktnom marketingu), poštivat ćemo vašu odluku. Ne prodajemo niti na bilo koji drugi način ne plasiramo vaše osobne podatke trećim stranama.

Upotreba kolačića (Cookies)

Kako bismo olakšali pregledavanje naših internetskih stranica, naš poslužitelj globalne mreže koristi kolačiće. Radi se o jako malim tekstualnim datotekama koje poslužitelj postavlja na računalo korisnika u svrhu praćenja odabira pojedinih jezičnih varijanti naših stranica i sl.. Kolačići se ne mogu koristiti za pokretanje programa ili postavljanje virusa na Vaše računalo. Kolačići koje naš internetski poslužitelj postavlja brišu se automatski s Vašeg računala na kraju sesije, odnosno onog trenutka kada napustite naše stranice. Pregled naših stranica moguć je i bez uporabe kolačića, ako je vaš internetski preglednik tako postavljen.

Zaštita privatnosti djece

Svi u UHY in CROATIA smo svjesni je važnosti zaštite privatnosti djece na Internetu. Naše mrežne stranice, na koje se odnosi ova politika zaštite privatnosti, nisu namijenjene za korištenje osobama mlađima od 15 godina. Naša politika nije namjerno prikupljati ili zadržavati podatke o bilo kojoj osobi mlađoj od 15 godina.

Zakonitost, poštenost i transparentnost

Vaše osobne podatke obrađivat ćemo samo na temelju zakonske obveze, Vaše privole ili druge legitimne osnove. Podaci koji se odnose na Vas na transparentan će se način prikupljati, upotrebljavati, dati na uvid ili na neki drugi način obrađivati, te su javno objavljeni rokovi i svrhe obrade podataka, podaci o identitetu voditelja obrade, informacija o načinu na koji možete pristupiti svojim podacima, procesu za podnošenje pritužbi i zahtjeva za ažuriranje podataka.

Ograničavanje svrhe

Vaši osobni podaci prikupljat će se u posebne, izričite i zakonite svrhe i neće se dalje obrađivati na način koji nije u skladu s tim svrhama. Podaci koji su prikupljeni za jednu svrhu neće se koristiti ni za jednu drugu svrhu ili na način koji nije u skladu s odobrenom svrhom. Za svrhu obrade koja se ne provodi temeljem zakonske osnove ili ugovora tražit ćemo od Vas posebnu privolu.

Smanjenje količine podataka

Osobni podaci koje prikupljamo su primjereni, bitni i ograničeni na svrhu obrade. Voditelj obrade i izvršitelj obrade neće prikupljati osobne podatke koji mu nisu potrebni za svrhu obrade.

Točnost i integritet podataka

Nužno je da osobni podaci koje prikupljamo i spremamo budu točni i ažurni i zato ćemo poduzeti svaku razumnu mjeru kako bismo osigurali da se osobni podaci koji nisu točni, uzimajući u obzir svrhe u koje se obrađuju, bez odlaganja izbrišu ili isprave.

Ograničenje pohrane

Osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo onoliko dugo koliko je potrebno za izvršenje određene legitimne svrhe, osim ako važećim zakonskim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže vrijeme čuvanja. U slučaju davanja privole, podatke čuvamo onoliko dugo dok se privola ne povuče. U slučaju odbijenih ponuda, gdje nije dana privola za marketing, podatke vezane uz ponudu čuvamo godinu dana, a u slučaju da nas zatražite brisanje, isti će biti odmah obrisani.

Cjelovitost i povjerljivost

Da bismo zaštitili Vaše osobne podatke od slučajnog ili nezakonitog uništavanja, gubitka ili mijenjanja te od neovlaštenog odavanja ili pristupa, UHY in CROATIA koristi tehničke i organizacijske mjere sigurnosti.

Promjene politike zaštite povjerljivosti podataka

UHY in CROATIA ima pravo izmijeniti ili dopuniti politike o povjerljivim podacima u bilo koje vrijeme i iz bilo kojeg razloga. Ništa na ovim stranicama ne može se koristiti niti je namijenjeno za korištenje u bilo kojem obliku ugovora ili sporazuma između UHY in CROATIA i bilo kojeg korisnika koji posjećuje web stranicu ili daje svoje podatke bilo koje vrste.

Pitanja i komentari

UHY in CROATIA će odgovoriti na razumne zahtjeve za ispravak Vaših osobnih podataka i za ispravljanje, dopunu ili brisanje netočnosti. Ako imate bilo kakvih pitanja ili komentara o politici zaštite podataka, molimo Vas da nas kontaktirate na mail gdpr.split@uhy.hr  ili  gdpr.zagreb@uhy.hr.