Porezne novosti i priprema bruto bilance za sastavljanje financijskih izvještaja /01-2020

Porezne novosti i priprema bruto bilance za sastavljanje financijskih izvještaja (2019.)

Seminar je namijenjen osobama zaposlenima na računovodstvenim poslovima u mikro, malim i srednje velikim društvima te računovodstvenim servisima, odnosno svim osobama koje su izravno ili neizravno uključene u pripremu te sastavljanje i izradu godišnjih financijskih izvještaja.

Cilj seminara je prenijeti polaznicima znanja za pravilnu primjenu odredbi Zakona o računovodstvu, Hrvatskih i Međunarodnih standarda financijskog izvještavanja, kao i pružiti stručna i korisna teoretska i praktična znanja za točnu, brzu i jednostavnu kontrolu knjiženja obavljenih u tijeku poslovne godine, a koja će omogućiti izradu točnih financijskih izvještaja.

1 dan
Radionica traje 6 sati i biti će održana u Učilištu Obzor, Kopilica 21A, u Splitu.
800,00 kn + PDV
Popust 20% za UHY in Croatia klijente, grupe, studente i nezaposlene. Kotizacija uključuje prezentacije s radionice, sendvič i osvježavajući napitak.
23. 01. 2020.
Radionica će biti održana 23. siječnja 2020. godine, od 09:00 do 15:00 sati.

RADIONICA

 • Sadržaj
 • Predavač
 • Detalji plaćanja

Sadržaj

Andrea Omašić će u uvodnom dijelu predstaviti zakonske promjene iz IV. kruga poreznih reformi, a koje stupaju na snagu 1. siječnja 2020. godine. U nastavku, bit će predstavljen zakonski okvir u RH: Zakon o računovodstvu, HSFI/MSFI, Pravilnik o strukturi i sadržaju godišnjih financijskih izvještaja te Registar godišnjih financijskih izvještaja – zahtjevi javne objave, nakon čega slijedi predavanje o praktičnim primjerima pri pripremi bruto bilance za sastavljanje financijskih izvještaja.

Porezne novosti

 • porezne novosti od 1. siječnja 2020. godine (IV. krug porezne reforme)

 Uvod u zakonski i regulativni okvir financijskog izvještavanja

 • zakonski okvir u RH: Zakon o računovodstvu, HSFI / MSFI
 • Pravilnik o strukturi i sadržaju godišnjih financijskih izvještaja
 • Registar godišnjih financijskih izvještaja – zahtjevi javne objave

Priprema bruto bilance za sastavljanje financijskih izvještaja

 • obračun amortizacije i procjena vijeka trajanja dugotrajne imovine
 • evidentiranje procjene vrijednosti dugotrajne imovina (revalorizacija)
 • evidentiranje ulaganja u nekretnine i ulaganja na tuđoj imovini
 • goodwill
 • ulaganja u dionice, udjele i investicijske fondove
 • vrijednosno usklađenje i otpis zastarjelih potraživanja
 • potraživanja od članova društva
 • obveze za kamate kod povezanih osoba
 • obveze prema dobavljačima i zaposlenima
 • odgođeno plaćanje troškova i obračunati prihodi budućih razdoblja
 • rezerviranja
 • godišnji popis i vrijednosno usklađenje zaliha, evidentiranje inventurnih razlika
 • kapitalne rezerve
 • troškovi, rashodi i prihodi u bilanci
 • kontrola PDV-a i JOPPD-a kroz bilancu

Sastavljanje financijskih izvještaja

 • reklasifikacija i prepravljanje financijskih izvještaja prethodnih razdoblja
 • financijsko izvještavanje prema modelu fer vrijednosti i razlike u odnosu na porezne zahtjeve
 • obvezne objave u Bilješkama uz financijske izvještaje

Seminar je zamišljen kao interaktivna radionica pa se polaznici potiču da donesu vlastite bruto bilance te sudjeluju u raspravi s aktualnim primjerima iz prakse.


Ukoliko imate dodatna pitanja vezano za edukaciju, kontaktirajte nas

Predavač

Andrea Omašić

Ovlašteni revizor i partner u UHY HB EKONOM

Andrea Omašić je partner u UHY HB EKONOM d.o.o. i ovlašteni revizor, specijaliziran za klijente u revizijskim angažmanima, osobito revizijama financijskih izvještaja velikih i srednje velikih trgovačkih društava.

U karijeri Andrea je kao član revizijskog tima odnosno kao angažirani revizijski partner sudjelovao na  revizijskim angažmanima za više od 80 trgovačkih društava, a koji uključuju i rad na revizijama financijskih izvještaja banaka, listanih trgovačkih društava i velikih trgovačkih društava. Kao angažirani partner sudjelovao je u revizijskim duedilligencima te forenzičnim revizijskim angažmanima, odnosno procjenama vrijednosti trgovačkih društava.

Autor je i stalni predavač računovodstvenih, poreznih i revizijskih tema u UHY Trening centru.

Andrea se pridružio UHY HB EKONOM timu u siječnju 2012. godine, nakon fakultetske diplome na Ekonomskom fakultetu u Splitu, kao pripravnik u reviziji, napredujući do respektabilnog stručnjaka na polju revizije i računovodstvenog savjetovanja.

Detalji plaćanja

Naziv: Porezne novosti i priprema bruto bilance za sastavljanje financijskih izvještaja (2019.)

Datum: 23. siječnja 2020. godine, od 09:00 do 15:00 sati.

Lokacija: Učilište Obzor, Kopilica 21A, u Splitu

Kotizacija:  800,00 kn + PDV

Popusti: popust od 20%, odnosno cijenu od 640,00 kn + PDV plaćaju:

 • Grupe (2. ili više osoba iz istog poduzeća/institucije)
 • Studenti i nezaposlene osobe
 • UHY in Croatia klijenti

Rok za prijavu tri (3) dana prije termina održavanja seminara


PRIJAVI SE

TESTIMONIAL

UHY čine profesionalni, odgovorni i kompetentni stručnjaci koji su uvijek usmjereni na pronalaženje rješenja za klijenta.Naš su prvi izbor za poslove poreznog i poslovnog savjetovanja te ih rado preporučujem klijentima i partnerima.

Natasa Subasic

UHY HB EKONOM je naš dugogodišnji partner s kojim nas veže jako ugodna suradnja. Iznimno stručan UHY team nam uvijek stoji na raspolaganju, a naročito smo ponosni na to kako zajedničkim snagama educiramo charter kompanije o svim financijskim nedoumicama.

Martina Hršak

Thanks to UHY book keeping has never been easier. Friendly and open relations, outstanding professional performance it is a pleasure to work with you.

Goran Adum

Sa UHY-jem poslujemo već nekoliko godina i pokazali su se kao dobar i pouzdan partner. Stručnost i odlični savjeti su omogućili naše poslovanje uspješnijim i jednostavnijim.

Antonio Perić-Mažar

Stručnost i profesionalnost – to su riječi kojima se najbolje može opisati UHY. I kad smo promijenili sjedište tvrtke i otišli iz Splita, odlučili smo zadržati računovodstvo jer nismo htjeli riskirati s nekim novim. U sedam godina suradnje nebrojeno puta su pokazali svoju stručnost i znanje, radeći bez grešaka i na vrijeme.

Ilija Brajković

Dugogodišnjom suradnjom smo se uvjerili u vrhunsku pouzdanost i profesionalnost UHY tima. Uz UHY  je teško praviti greške, a ako se i pogriješi UHY  uvijek imate kvalitetno i brzo rješenje. Hvala što nas pratite već treće desetljeće.

Marko Sučić

The only part of the business I don’t worry about are the things that UHY takes care. So much peace of mind. Jedini aspekt posla oko kojeg se ne brinem je dio za koji je zadužen UHY. To je neprocjenjivo.

Jason Berry

S grupacijom UHY iz Splita surađujemo već dugi niz godina na obostrano zadovoljstvo. Naša suradnja obuhvaća više njihovih usluga, od poreznog savjetovanja i revizije do korištenja EU fondova i mjera potpore gospodarstvenicima RH. Uspješno smo odradili tehničku obnovu i uređenje hotela u četiri uzastopne godine te iskoristili bespovratna sredstva. Prilikom realizacije otvorenja novog aparthotela smo također uspješno odradili program poticaja za financiranje putem HAMAG-BICRO te program poticaja ulaganjima MINGO-a. S veseljem nastavljamo našu suradnju i nadamo se novim projektima.

Josip Čulić

Posljednjih sedam godina smo surađivali  sa UHY HB EKONOM d.o.o. na nekoliko projekata. Imati vanjskog suradnika od povjerenja, a u isto vrijeme na izrazito visokoj razini stručnosti kao je sto je UHY HB EKONOM olakšava nam rad na tekućim poslovima, te nam ostavlja dragocjeno vrijeme da se bavimo vlastitim razvojem i rastom, ne brinući se nikada jer je knjigovodstvo pod kontrolom.

Adriana i Jakov Bošnjak

S društvom UHY HB EKONOM d.o.o. surađujemo dugi niz godina i mogu reći da smo razvili vrijedan prijateljsko – suradnički odnos. Svojim profesionalnim, povjerljivim i nadasve stručnim pristupom UHY HB EKONOM je dao značajan doprinos razvoju potencijala unutar našeg društva. Želimo i dalje uspješno surađivati i zajedno podizati ljestvicu kvalitete i uspješnosti u poslovanju.

Nikša Čulić

S tvrtkom UHY vrlo uspješno surađujemo već dugi niz godina. S zadovoljstvom možemo istaknuti kako je iznimno ugodno kad se možeš posvetiti razvijanju i unapređenju vlastitog posla znajući da se, naravno za teme koje nisu u opisu osnovne djelatnosti, u svakom trenutku možeš obratiti s bilo kojim pitanjem ili problemom i uvijek dobiti pravovremen i stručan odgovor, prijedloge za rješavanje a obično i rješenje samog problema. U današnje vrijeme kad se promjene zakonodavnog i poslovnog okruženja događaju brzo, imati takve partnere i odnos koji je prijateljski ali uvijek i iznad svega profesionalan, prava je rijetkost koju s veseljem rado ističem kao sjajan primjer odlične poslovne suradnje i stvaranja jednog novog, sasvim drugačijeg poslovnog okruženja koje nam je itekako potrebno i koje nas uvijek iznova motivira da jednostavno budemo bolji.

Ivan Kuret

Bravo UHY! S tvrtkom UHY HB EKONOM d.o.o. surađujemo od 2008. godine; mislim da smo bili prva charter kompanija s kojom rade te imamo jako dobru suradnju. S naše strane je super što UHY, osim samog knjigovodstva, radi i reviziju koju smo nekoliko puta koristili te je naša poruka – samo naprijed!

Mario Malenica

Želite znati više?