PD obrazac za 2019. godinu – sastavljanje GFI i Bilješki uz financijske izvještaje /03-2020

Svi oni koji sudjeluju u procesu izrade financijskih izvještaja i prijave poreza na dobit, a posebno knjigovođe, voditelji računovodstava i vlasnici trgovačkih društava mogu najviše naučiti iz seminara PD obrazac za 2019. godinu – sastavljanje GFI i Bilješki uz financijske izvještaje. U sklopu seminara obradit će se sastavljanje PD obrasca za 2019. godinu, koje nas porezne novosti očekuju u 2020. godini, neoporezivi primici zaposlenika u 2020. godine, upute za točno sastavljanje GFI-POD obrasca te minimum zahtjevanih objava u Bilješkama uz financijske izvještaje.

1 dan
Radionica traje 5 sati i biti će održana u Učilištu Obzor, Kopilica 21/A, u Splitu.
800,00 kn + PDV
Popust 20% za UHY in Croatia klijente, grupe, studente i nezaposlene. Kotizacija uključuje prezentacije s radionice, sendvič i osvježavajući napitak.
06.03.2020.
Radionica će biti održana 6. ožujka 2020. godine, od 09:00 do 14:00 sati.

RADIONICA

 • Sadržaj
 • Predavači
 • Detalji plaćanja

Sadržaj

Na seminaru “PD obrazac za 2019. godinu – sastavljanje GFI i Bilješki uz financijske izvještaje”, Andrea Omašić, ovlašteni revizor i Adriana Pecotić, mag. oec. će polaznicima odgovoriti koje stavke povećavaju, a koje umanjuju poreznu osnovicu, koje nas porezne novosti očekuju u 2020. godini, kako ispravno ispuniti GFI-POD obrazac za 2019. godinu te koje informacije minimalno treba objaviti u Bilješkama uz financijske izvještaje.

Što će polaznici naučiti?  

 • kada je amortizacija porezno priznata, a kada ne,
 • što se smatra reprezentacijom,
 • kakav je porezni tretman troškova korištenja osobnih vozila,
 • za iznos kojih manjkova treba povećati poreznu osnovicu,
 • kakav je porezni tretman zateznih kamata između povezanih osoba,
 • kakav je porezni tretman redovnih kamata između povezanih osoba,
 • kakav je porezni tretman darovanja,
 • kada je vrijednosno usklađenje potraživanja porezno priznato, a kada ne,
 • kada je vrijednosno usklađenje zaliha porezno priznato, a kada ne,
 • kakav je porezni tretman rezerviranja,
 • koja su ostala povećanja osnovice poreza na dobit,
 • kada prihodi od dividendi i udjela u dobiti smanjuju poreznu osnovicu poreza na dobit,
 • kako se mogu koristiti olakšice za obrazovanje i izobrazbu,
 • koji se uvjeti moraju ispuniti za korištenje poreznih olakšica,
 • kako se može koristiti gubitak iz prethodnih godina,
 • kad se dobit oporezuje porezom po odbitku (kamate, dividende, usluge),
 • koje su najznačajnije porezne novosti od 1. siječnja 2020. godine
 • neoporezivi primici zaposlenika u 2020. godini

 

 • GFI-POD obrazac:
  • o čemu voditi računa – novosti i osnovna pravila
  • transkacije s povezanim osobama: unutar Grupe, sudjelujući interes i ostale osobe
  • Odluka o utvrđivanju godišnjih financijskih izvještaja / Odluka o rasporedu dobiti / pokriću gubitka
  • minimum objava u Bilješkama uz financijske izvještaje
  • rokovi za predaju i dostava druge dokumentacije uz GFI-POD

UHY predavači uvijek potiču sudionike radionice na postavljanje upita i prezentiranje situacija iz računovodstvene prakse, pa vas pozivamo da pripremite svoja pitanja i slučajeve za raspravu.


Ukoliko imate dodatna pitanja vezano za edukaciju, kontaktirajte nas

Predavači

Andrea Omašić

Ovlašteni revizor i partner u UHY HB EKONOM

Andrea Omašić je partner u UHY HB EKONOM d.o.o. i ovlašteni revizor, specijaliziran za klijente u revizijskim angažmanima, osobito revizijama financijskih izvještaja velikih i srednje velikih trgovačkih društava.

Andrea je Direktor revizije, odgovoran za organizaciju i provedbu revizijskih angažmana te vođenje tima stručnjaka specijaliziranih za usluge revizije financijskih izvještaja, revizijskih dogovorenih postupaka i uvida, ali i drugih revizijskih angažmana. Dnevni zadaci mu uključuju rad na revizijskim angažmanima, organizaciju i provedbu revizijskih angažmana u skladu sa zahtjevima Međunarodnih revizijskih standarda te računovodstveno i poslovno savjetovanje klijenata.

U karijeri Andrea je kao član revizijskog tima odnosno kao angažirani revizijski partner sudjelovao na  revizijskim angažmanima za više od 80 trgovačkih društava, a koji uključuju i rad na revizijama financijskih izvještaja banaka, listanih trgovačkih društava i velikih trgovačkih društava. Kao angažirani partner sudjelovao je u revizijskim duedilligencima te forenzičnim revizijskim angažmanima, odnosno procjenama vrijednosti trgovačkih društava.

Ovlašteni je predavač Hrvatske revizorske komore sa suglasnosti Ministarstva financija u stalnom stručnom obrazovanju ovlaštenih revizora u Republici Hrvatskoj, autor je i predavač stručnih radova na tradicionalnom jesenskom savjetovanju “Računovodstvo, revizija i porezi u praksi” te gost predavač na kolegijima Revizije na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. 

Autor je i stalni predavač računovodstvenih, poreznih i revizijskih tema u UHY Trening centru.

Andrea se pridružio UHY HB EKONOM timu u siječnju 2012. godine, nakon fakultetske diplome na Ekonomskom fakultetu u Splitu, kao pripravnik u reviziji, napredujući do respektabilnog stručnjaka na polju revizije i računovodstvenog savjetovanja.

 

Adriana Pecotić

Asistent u reviziji u UHY HB EKONOM

Adriana Pecotić se UHY HB EKONOM-u pridružila u rujnu 2017. godine kao pripravnik u revizijskom timu te kao član tima sudjeluje na poslovima revizije financijskih izvještaja malih i srednje-velikih poduzeća te obavlja računovodstvene poslove.

Adriana je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Splitu, smjer Računovodstvo i revizija kao jedan od najboljih studenata u generaciji. Za vrijeme studija sudjelovala je u izvođenju nastave na Ekonomskom fakultetu u Splitu kao demonstrator na katedri za kvantitativne metode. Tijekom studiranja bila je nagrađivana stipendijom za nadarene studente. Paralelno sa diplomskim studijem na Ekonomskom fakultetu završila je i diplomski studij na Sveučilišnom odjelu za forenzične znanosti, smjer Financijsko-računovodstvena forenzika.

Detalji plaćanja

Naziv: PD obrazac za 2019. godinu – sastavljanje GFI i Bilješki uz financijske izvještaje

Lokacija: Učilište Obzor, Kopilica 21/A, u Splitu

Kotizacija: 800,00 kn + PDV

Popusti: popust od 20%, odnosno cijenu od 640 kn + PDV plaćaju:

 • Grupe (2 ili više osoba iz istog poduzeća/institucije)
 • Studenti i nezaposlene osobe
 • UHY in Croatia klijenti

Rok za prijavu:  tri (3) dana prije termina održavanja edukacije


PRIJAVI SE

UHY čine profesionalni, odgovorni i kompetentni stručnjaci koji su uvijek usmjereni na pronalaženje rješenja za klijenta.Naš su prvi izbor za poslove poreznog i poslovnog savjetovanja te ih rado preporučujem klijentima i partnerima.

Natasa Subasic

UHY HB EKONOM je naš dugogodišnji partner s kojim nas veže jako ugodna suradnja. Iznimno stručan UHY team nam uvijek stoji na raspolaganju, a naročito smo ponosni na to kako zajedničkim snagama educiramo charter kompanije o svim financijskim nedoumicama.

Martina Hršak

Thanks to UHY book keeping has never been easier. Friendly and open relations, outstanding professional performance it is a pleasure to work with you.

Goran Adum

Sa UHY-jem poslujemo već nekoliko godina i pokazali su se kao dobar i pouzdan partner. Stručnost i odlični savjeti su omogućili naše poslovanje uspješnijim i jednostavnijim.

Antonio Perić-Mažar

Stručnost i profesionalnost – to su riječi kojima se najbolje može opisati UHY. I kad smo promijenili sjedište tvrtke i otišli iz Splita, odlučili smo zadržati računovodstvo jer nismo htjeli riskirati s nekim novim. U sedam godina suradnje nebrojeno puta su pokazali svoju stručnost i znanje, radeći bez grešaka i na vrijeme.

Ilija Brajković

Dugogodišnjom suradnjom smo se uvjerili u vrhunsku pouzdanost i profesionalnost UHY tima. Uz UHY  je teško praviti greške, a ako se i pogriješi UHY  uvijek imate kvalitetno i brzo rješenje. Hvala što nas pratite već treće desetljeće.

Marko Sučić

The only part of the business I don’t worry about are the things that UHY takes care. So much peace of mind. Jedini aspekt posla oko kojeg se ne brinem je dio za koji je zadužen UHY. To je neprocjenjivo.

Jason Berry

S grupacijom UHY iz Splita surađujemo već dugi niz godina na obostrano zadovoljstvo. Naša suradnja obuhvaća više njihovih usluga, od poreznog savjetovanja i revizije do korištenja EU fondova i mjera potpore gospodarstvenicima RH. Uspješno smo odradili tehničku obnovu i uređenje hotela u četiri uzastopne godine te iskoristili bespovratna sredstva. Prilikom realizacije otvorenja novog aparthotela smo također uspješno odradili program poticaja za financiranje putem HAMAG-BICRO te program poticaja ulaganjima MINGO-a. S veseljem nastavljamo našu suradnju i nadamo se novim projektima.

Josip Čulić

S društvom UHY HB EKONOM d.o.o. surađujemo dugi niz godina i mogu reći da smo razvili vrijedan prijateljsko – suradnički odnos. Svojim profesionalnim, povjerljivim i nadasve stručnim pristupom UHY HB EKONOM je dao značajan doprinos razvoju potencijala unutar našeg društva. Želimo i dalje uspješno surađivati i zajedno podizati ljestvicu kvalitete i uspješnosti u poslovanju.

Nikša Čulić

Posljednjih sedam godina smo surađivali  sa UHY HB EKONOM d.o.o. na nekoliko projekata. Imati vanjskog suradnika od povjerenja, a u isto vrijeme na izrazito visokoj razini stručnosti kao je sto je UHY HB EKONOM olakšava nam rad na tekućim poslovima, te nam ostavlja dragocjeno vrijeme da se bavimo vlastitim razvojem i rastom, ne brinući se nikada jer je knjigovodstvo pod kontrolom.

Adriana i Jakov Bošnjak

Bravo UHY! S tvrtkom UHY HB EKONOM d.o.o. surađujemo od 2008. godine; mislim da smo bili prva charter kompanija s kojom rade te imamo jako dobru suradnju. S naše strane je super što UHY, osim samog knjigovodstva, radi i reviziju koju smo nekoliko puta koristili te je naša poruka – samo naprijed!

Mario Malenica

S tvrtkom UHY vrlo uspješno surađujemo već dugi niz godina. S zadovoljstvom možemo istaknuti kako je iznimno ugodno kad se možeš posvetiti razvijanju i unapređenju vlastitog posla znajući da se, naravno za teme koje nisu u opisu osnovne djelatnosti, u svakom trenutku možeš obratiti s bilo kojim pitanjem ili problemom i uvijek dobiti pravovremen i stručan odgovor, prijedloge za rješavanje a obično i rješenje samog problema. U današnje vrijeme kad se promjene zakonodavnog i poslovnog okruženja događaju brzo, imati takve partnere i odnos koji je prijateljski ali uvijek i iznad svega profesionalan, prava je rijetkost koju s veseljem rado ističem kao sjajan primjer odlične poslovne suradnje i stvaranja jednog novog, sasvim drugačijeg poslovnog okruženja koje nam je itekako potrebno i koje nas uvijek iznova motivira da jednostavno budemo bolji.

Ivan Kuret

Želite znati više?