Porezne i računovodstvene aktualnosti u charter djelatnosti te mogućnosti za apliciranje na EU fondove

Pregled poreznih i računovodstvenih aktualnosti u charter djelatnosti te mogućnosti za apliciranje na EU fondove svakako će najbolje razumjeti i primijeniti svi oni koji obavljaju charter djelatnost ili posreduju u prodaji ovih usluga. Naglasak je stavljen na knjigovođe, računovođe, direktore i booking menadžere koji su u izravnom kontaktu s agencijama u Hrvatskoj i svijetu. 

1 dan
Radionica traje 5 sata i biti će održana u hotelu Mondo, Kopilica ul. 5, u Splitu.
1.000,00 kn + PDV
Popust 20% za UHYin Croatia klijente, grupe, studente i nezaposlene. Kotizacija uključuje prezentacije s radionice, sendvič i osvježavajući napitak.
12.05.2022.
Radionica će biti održana 12. svibnja 2022. godine, od 09:00 do 14:00 sati.

SEMINAR

 • Sadržaj
 • Predavač
 • Detalji plaćanja

Sadržaj

Seminar “Porezne i računovodstvene aktualnosti u charter djelatnosti te mogućnosti za apliciranje na EU fondove ” preporuča se svima onima koji obavljaju charter djelatnost ili posreduju u prodaji ovih usluga, odnosno knjigovođama, računovođama, direktorima i booking menadžerima koji su u izravnom kontaktu s agencijama u Hrvatskoj i svijetu. 

Što će polaznici naučiti?   

 • smatra li se usluga koju pružaju uslugom smještaja ili najma prema Zakonu o PDV-u?
 • koji je točan sadržaj računa za uslugu smještaja, osobito u slučaju prodaje usluga posredstvom agencije?
 • u kojem trenutku i u kojem iznosu nastaje obveza obračuna PDV-a po predujmovima u slučaju agencijskog posredovanja?
 • u kojem slučaju nastaje obveza primjene posebnog postupka oporezivanja za putničke agencije?
 • koje su prolazne stavke u obavljanju charter djelatnosti i agencijskom posredovanju?
 • koji je uvjet potrebno zadovoljiti da bi svi troškovi plovila bili porezno priznati te u kojem obliku to dostaviti Poreznoj upravi?
 • koje su obveze agencije s aspekta Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom u slučaju posredovanja specifičnosti deviznog poslovanja u charter djelatnosti?
 • koje su mogućnosti financiranja iz EU fondova za charter tvrtke koje spadaju u MSP (bespovratne potpore za digitalizaciju, vaučeri za digitalizaciju)?

Pri kraju seminara, polaznici mogu pitati ili zatražiti savjet od predavača za određeni problem iz charter poslovanja, ali i ostvariti poslovne kontakte s ostalim sudionicima. 


Ukoliko imate dodatna pitanja vezano za edukaciju, kontaktirajte nas

Predavač

Katica Reljanović

Ovlaštena porezna savjetnica/partnerica UHY POREZNI SAVJETNIK

Katica Reljanović je ovlaštena porezna savjetnica specijalizirana za klijente turističke djelatnosti, osobito charter i putničke agencije. 

Katica je Voditelj poreznog savjetovanja i računovodstva, odgovorna za vođenje tima stručnjaka specijaliziranih za usluge računovodstva, poslovnog izvještavanja i obračuna plaća. Dnevni zadaci joj uključuju tumačenje svih trenutno važećih poreznih propisa, praktičnu primjenu računovodstvenih  standarda u računovodstvu, pripremu internih menadžerskih izvještaja te savjetovanje u međunarodnim poreznim transakcijama.

Kao izvorni engleski govornik, Katica je glavni kontakt osobama iz cijelog svijeta za pokretanje poslovanja u Hrvatskoj. Njima predstavlja stručnu pomoć od prvog kontakta s hrvatskim zakonodavstvom, vodeći ih kroz postupak osnivanja poduzeća, pribavljanja dozvola za boravak i rad te nastavljajući suradnju kroz računovodstvene usluge te porezno savjetovanje.  Surađuje s mnogim stranim kompanijama, maticama, predstavništvima i agencijama pri organizaciji i obavljanju poslova u Hrvatskoj.

Urednica je mjesečnog biltena Novosti koji predstavlja pregled najvažnijih računovodstveno- poreznih izmjena u gospodarstvu, kojeg prate poduzetnici i njihovi računovođe, te je stalna predavačica u UHY Trening centru. Prva je u Hrvatskoj najopširnije obradila tematiku poreznog i računovodstvenog tretmana charter djelatnosti te od 2016. održava seminare s tom temom koji su vodilja mnogim charter tvrtkama.

Katica se pridružila UHY HB EKONOM timu u rujnu 2011. godine, nakon fakultetske diplome na Ekonomskom fakultetu u Splitu,  kao pripravnica u računovodstvu, napredujući do respektabilnog stručnjaka na polju poreza i računovodstva.

 

Boris Pekić

Direktor/partner UHY SAVJETOVANJE

Boris Pekić je direktor i partner u UHY SAVJETOVANJE, posjeduje desetogodišnje iskustvo u poslovnom savjetovanju malog i srednjeg poduzetništva, velikih firmi, jedinica lokalne samouprave, drugih javnih tijela te obrazovnih institucija.

Zadužen je za organizaciju poslovanja, pregovaranje i ugovaranje angažmana, te financijsku pripremu i provedbu projekata sufinanciranih od strane EU i drugih potpornih institucija, savjetovanje iz području financija općenito, financijsko i operativno restrukturiranje, analizu isplativosti pojedinih proizvoda i usluga, profitnih centara, procjenu vrijednosti poduzeća i dr. Stručni je predavač na edukacijskim programima iz navedenih područja od 2007. godine.

Prije ulaska Republike Hrvatske u EU bio je poslovni savjetnik u preko 200 projekata za korisnike privatnog i javnog sektora u zemlji i inozemstvu, od kojih treba istaknuti due diligence i financijsko restrukturiranje velikih tvrtki, pripreme kompleksnih investicijskih projekata te brojne stručne analize kapaciteta i izradu strateških dokumenata za jedinice lokalne i regionalne samouprave.

U ovom programskom razdoblju 2014. – 2020. bio je voditelj i član tima koji je pripremio preko 100 projekata pripreme i provedbe projekata financiranih programima EU ukupne vrijednosti preko 1,25 milijarde HRK kojima se osiguralo financiranje bespovratnim sredstvima od nešto više od 925 milijuna HRK.

Boris je diplomirao na studiju Poslovne ekonomije, smjer financije na Ekonomskom fakultetu u Splitu.

Član je Izvršnog odbora HUP-Udruge profesionalaca u fondovima EU.

Detalji plaćanja

Naziv: Porezne i računovodstvene aktualnosti u charter djelatnosti te mogućnosti za apliciranje na EU fondove 

Datum: 12. svibnja 2022. godine, od 09:00 do 14:00 sati

Lokacija: Hotel Mondo, Kopilica 5, u Splitu

Kotizacija: 1.000,00 kn + PDV

Popusti: popust od 20%, odnosno cijenu od 800 kn + PDV plaćaju:

 • Grupe (2 ili više osoba iz istog poduzeća/institucije)
 • Studenti i nezaposlene osobe
 • UHY in Croatia klijenti

PRIJAVI SE

UHY čine profesionalni, odgovorni i kompetentni stručnjaci koji su uvijek usmjereni na pronalaženje rješenja za klijenta.Naš su prvi izbor za poslove poreznog i poslovnog savjetovanja te ih rado preporučujem klijentima i partnerima.

Natasa Subasic

UHY HB EKONOM je naš dugogodišnji partner s kojim nas veže jako ugodna suradnja. Iznimno stručan UHY team nam uvijek stoji na raspolaganju, a naročito smo ponosni na to kako zajedničkim snagama educiramo charter kompanije o svim financijskim nedoumicama.

Martina Hršak

Thanks to UHY book keeping has never been easier. Friendly and open relations, outstanding professional performance it is a pleasure to work with you.

Goran Adum

Sa UHY-jem poslujemo već nekoliko godina i pokazali su se kao dobar i pouzdan partner. Stručnost i odlični savjeti su omogućili naše poslovanje uspješnijim i jednostavnijim.

Antonio Perić-Mažar

Stručnost i profesionalnost – to su riječi kojima se najbolje može opisati UHY. I kad smo promijenili sjedište tvrtke i otišli iz Splita, odlučili smo zadržati računovodstvo jer nismo htjeli riskirati s nekim novim. U sedam godina suradnje nebrojeno puta su pokazali svoju stručnost i znanje, radeći bez grešaka i na vrijeme.

Ilija Brajković

Dugogodišnjom suradnjom smo se uvjerili u vrhunsku pouzdanost i profesionalnost UHY tima. Uz UHY  je teško praviti greške, a ako se i pogriješi UHY  uvijek imate kvalitetno i brzo rješenje. Hvala što nas pratite već treće desetljeće.

Marko Sučić

S grupacijom UHY iz Splita surađujemo već dugi niz godina na obostrano zadovoljstvo. Naša suradnja obuhvaća više njihovih usluga, od poreznog savjetovanja i revizije do korištenja EU fondova i mjera potpore gospodarstvenicima RH. Uspješno smo odradili tehničku obnovu i uređenje hotela u četiri uzastopne godine te iskoristili bespovratna sredstva. Prilikom realizacije otvorenja novog aparthotela smo također uspješno odradili program poticaja za financiranje putem HAMAG-BICRO te program poticaja ulaganjima MINGO-a. S veseljem nastavljamo našu suradnju i nadamo se novim projektima.

Josip Čulić

S društvom UHY HB EKONOM d.o.o. surađujemo dugi niz godina i mogu reći da smo razvili vrijedan prijateljsko – suradnički odnos. Svojim profesionalnim, povjerljivim i nadasve stručnim pristupom UHY HB EKONOM je dao značajan doprinos razvoju potencijala unutar našeg društva. Želimo i dalje uspješno surađivati i zajedno podizati ljestvicu kvalitete i uspješnosti u poslovanju.

Nikša Čulić

Posljednjih sedam godina smo surađivali  sa UHY HB EKONOM d.o.o. na nekoliko projekata. Imati vanjskog suradnika od povjerenja, a u isto vrijeme na izrazito visokoj razini stručnosti kao je sto je UHY HB EKONOM olakšava nam rad na tekućim poslovima, te nam ostavlja dragocjeno vrijeme da se bavimo vlastitim razvojem i rastom, ne brinući se nikada jer je knjigovodstvo pod kontrolom.

Adriana i Jakov Bošnjak

Bravo UHY! S tvrtkom UHY HB EKONOM d.o.o. surađujemo od 2008. godine; mislim da smo bili prva charter kompanija s kojom rade te imamo jako dobru suradnju. S naše strane je super što UHY, osim samog knjigovodstva, radi i reviziju koju smo nekoliko puta koristili te je naša poruka – samo naprijed!

Mario Malenica

S tvrtkom UHY vrlo uspješno surađujemo već dugi niz godina. S zadovoljstvom možemo istaknuti kako je iznimno ugodno kad se možeš posvetiti razvijanju i unapređenju vlastitog posla znajući da se, naravno za teme koje nisu u opisu osnovne djelatnosti, u svakom trenutku možeš obratiti s bilo kojim pitanjem ili problemom i uvijek dobiti pravovremen i stručan odgovor, prijedloge za rješavanje a obično i rješenje samog problema. U današnje vrijeme kad se promjene zakonodavnog i poslovnog okruženja događaju brzo, imati takve partnere i odnos koji je prijateljski ali uvijek i iznad svega profesionalan, prava je rijetkost koju s veseljem rado ističem kao sjajan primjer odlične poslovne suradnje i stvaranja jednog novog, sasvim drugačijeg poslovnog okruženja koje nam je itekako potrebno i koje nas uvijek iznova motivira da jednostavno budemo bolji.

Ivan Kuret

Želite znati više?